Wanderlei Silva (höger) knuffar Quinton "Rampage" Jackson (vänster) på invägningen inför UFC 92.

Wanderlei Silva ute efter fjärde möte med “Rampage” Jackson

✅ Kan en ny hatmatch mellan dessa bittra rivaler vara i görningen? ✅ Brassen nöjd med att vänta flera månader innan matchen blir av

Den brasilianske MMA-legenden Wanderlei “The Axe Murderer” Silva (35-13-1) har inte tävlat sedan juni förra året när han debuterade för Bellator och mötte rivalen Chael Sonnen i en efterlängtad hatmatch som var planerad att äga rum i UFC, men som aldrig blev av efter att bägge testat positivt för otillåtna preparat och sedan lämnat organisationen.

Nu kan ett nytt möte mellan ilskna rivaler vara i planeringsfasen. I samtal med MMA Junkie berättade Silva att han är intresserad av ett fjärde möte med rivalen Quinton “Rampage” Jackson (37-13) någon gång i december, något som ekar tidigare rapporter.

Står 2-1 till Silva

Siva och Jackson möttes först på Pride Final Conflict 2003 i Japan i ett möte som slutade i knockoutvinst för brassen i den första ronden. Herrarna ställdes mot varandra igen ett år senare i en våldsam drabbning som ansågs vara den bästa matchen år 2004.

Det skulle dock bli en trilogi av det hela, och när bägge befann sig i UFC fyra år senare kolliderade de igen på UFC 92. Matchen varade bara tre minuter och 21 sekunder innan “Rampage” fick in en klockren krok som avslutade Silva.

Sedan dess har dock bägge lämnat UFC och börjat tävla för Bellator, Jackson har ett matchfacit på 4-2 i organisationen och kommer från två raka poängförluster medan “The Axe Murderer” enbart hunnit med en match i Bellator – förlusten mot Sonnen.

Vem hade vunnit ett fjärde möte mellan “Rampage” och Silva? 

 

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste NyttWanderlei Silva

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara