Weltervikt?! Al Iaquinta hånar Dustin Poirier – får direkt svar på tal!

✅ "Raging" Al ger Dustin Poirier svidande kritik - för Khabib-matchen

Al Iaquinta är ute efter sin nästa fight och har siktet inställt på topprankade Dustin Poirier. I en intervju med ESPN säger “Raging” Al att han försökt att få till en match mot “The Diamond” Poirier, men att han misstänker att han fått kalla handen. I samma intervju kritiserar han även Poirier och säger att han överskattar sig själv – något som fått Poirier att reagera.

 – Han har inte någon inplanerad match, sade Iaquinta under Ariel Helwani’s MMA Show.

– UFC måste ringa upp honom. Jag har själv ringt till Hunter, jag har skickat meddelanden till Sean Shelby och sagt till dem att (Iaquinta vs. Poirier) är en bra match. De har kanske inte erbjudit honom matchen, men om de har gjort det så har han tackat nej.

– Jag tycker att det är en bra match. (Poirier) överskattar sig själv. Han blev strypt medvetslös av Khabib, inte helt medvetslös, men skitsamma. Jag tycker att det vore en bra match.

Al Iaquinta vs. Dustin Poirier?

Poirier fick nys om Iaquintas kommentarer och tog till Twitter för att ge svar på tal:

– Hörru, du har vunnit två matcher de senaste fem åren. Tyst med dig

Iaquinta var inte sen på att svara:

 – Gör något åt det då!

Sedan följde ett meningsutbyte där Iaquinta sade att Poirier gav upp i sin senaste match, hans titelmatch mot Khabib Nurmagomedov i september 2019.

Poirier förlorade via submission i tredje ronden medan Iaquinta gick fem ronder mot “The Eagle” i april 2018. Iaquinta hoppade in som väldigt sen ersättare efter att Tony Ferguson blivit skadad men lyckades överraskande bra.

 – Om du klappar så ger du upp. Du gav upp, skrev Iaquinta.

Iaquinta förklarade för Helwani varför han vill möta Poirier:

 – Han säger att han inte har någon match och att ingen vill möta honom. Han tror att han är toppnamnet i divisionen, men det är han inte. Jag tog mig an Khabib på en minut.

– (Poirier) sa att han vill ha en spännande match. Han kommer få det med mig. Jag kommer att krossa honom. Sätt mig mot Dustin Poirier i mitt satans garage NU. Jag skulle spöa skiten ur honom.

Poirier sade slutligen att han är intresserad av att ta sig an Iaquinta, så länge han får bra betalt och de slåss welterviktsklassen. Varken Iaquinta eller Poirier har tidigare tävlat i welterviktsdivisionen.

 

Vill du se Al Iaquinta vs Dustin Poirier?

 

Kategorier
Al IaquintaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara