Fabricio Werdum - Foto: MMAnytt

Werdum får böter för att ha kastat en boomerang på Covington

Fabricio Werdum kommer att behöva betala för sitt bråk med Colby Covington.

Det står nu klart att den före detta tungviktsmästaren Fabricio Werdum kommer att få betala böter för sitt bråk med welterviktaren Colby Covington.

Bråkade i Australien

Incidenten skedde i samband med UFC Fight Night 121 i Australien där Werdum var inbokad för att möta Marcin Tybura under huvudmatchen. Utanför ett hotell så stötte han dock ihop med “Chaos” Covington som var inbjuden gäst till galan.

Covington hade efter sin oktober-vinst över brasilianaren Demian Maia gjort provocerande uttalanden om Brasilien och när Covington och Werdum stötte ihop i Australien så eskalerade situationen till den punkt att Werdum kastade en boomerang mot Covingtons ansikte.


Senaste nytt: Werdum attackerar Colby Covington med en boomerang (UPPDATERAD)


Händelserna fångades på film men det råder delade meningar om vad som föranledde bråket. Enligt Werdum så kallade Covington honom för “ett smutsigt djur” och det fick fått Werdum att slå telefonen ur handen på Covington. Welterviktaren Covington ska sedan ha försökt att sparka Werdum som sedan kastade en boomerang.

Covington har i sin tur sagt att Werdum oprovocerat kommit fram och först slagit honom i ansiktet och sedan kastat en boomerang.

Werdum dök inte upp till rätten som fastslog att brasilianaren skulle få böta $600 (strax över 5000 kr).

Relaterat:

Kategorier
Fabricio WerdumSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...