Tyson Fury är ett unikum – vår tids bästa boxare utan tvekan

Tyson Fury dominerade Deontay Wilder i helgen och kan nu kalla sig för den bäste boxaren i vår era - och det finns ingen anledning att vilja se en tredje match mellan de båda just nu, skriver Johan Taliercio.

Under söndagsmorgonen svensk tid fick vi bevittna hur Tyson Fury fullständigt körde över Deontay Wilder. “The Gypsy King” gjorde exakt det han sagt att han skulle göra, och lyckades avsluta den tidigare obesegrade knockoutmaskinen, som därmed för första gången under hela sin professionella karriär fick smaka på sin egen medicin.

Wilder kom in till mötet med ett record på 42-0-1, där 41 (!) av vinsterna kommit via knockout. Bara Fury och kanadensaren Bermane Stiverne hade tidigare överlevt sina matcher mot “The Bronze Bomber” utan att avslutas – varav Fury med nöd och näppe.

Detta gör givetvis Tyson Furys bedrift i lördags än mer imponerande.

Sänkte Wilder – med kroppsslag

Inför det första mötet hade Fury bara hunnit träna i ett år sedan comebacken – och de allra flesta är överens om att Fury vann även den matchen, som på något obegripligt sätt slutade oavgjort. 

Den här gången gick engelsmannen in med en fenomenal gameplan där han satte press på Wilder från första sekund. Efter att ha sänkt Wilder med ett slag mot örat i den andra ronden inleddes början till slutet för Wilder. (Se träffen nedan)

Wilder är givetvis en gudabenådad boxare – men det här såg verkligen inte bra ut. Fury kontrollerade matchen och använde sin magnifika jabb på ett mästerligt sätt och följde upp med hårda slag mot både kropp och huvud. Han lyckades till och med sänka Wilder med ett kroppsslag i den femte ronden.

Matchen stoppades efter att Wilders uppgivna ringhörna valt att kasta in handduken – med all rätt, och det kunde ha gjorts mycket tidigare. Man verkade inte ens vilja skicka ut honom för den sjunde ronden, som också skulle bli den sista.

Tyson Fury är unik

Tyson Fury är ett unikum, och är nu den enda av trion Fury, Wilder och Anthony Joshua som fortfarande kan kalla sig obesegrad. Att han är vår tids bästa boxare råder inget tvivel om, och lyckas han besegra även Joshua i framtiden cementeras detta bara ytterligare.

Att han dessutom besitter en otrolig personlighet (missa inte hans skönsång i intervjun efter matchen), som gått ut och pratat öppet om sina psykiska besvär och därmed säkerligen hjälpt många som lider av samma bekymmer, gör det inte svårare att tycka om honom.

Kolla bara på bilderna precis inför matchen – Wilder står och knyter tejp och stretchar medan Fury står och dansar med sin bror, fortfarande iklädd kostymbyxor.

Trilogimatch? Nej tack!

Wilder har förvisso en klausul i sitt kontrakt som berättigar honom till en direkt rematch mot Fury – men den klausulen måste aktiveras inom 30 dagar, och frågan är om Wilder kommer att kunna återhämta sig för en snartida rematch mot Fury. 

Jag har inget alls intresse av att se en trilogimatch. Det vore nog bättre för Wilder att han tar ett tag och reflekterar och, för att använda en riktigt trött klyscha, “går tillbaka till ritbordet”.

Wilder vs Fury 2 kronika boxning anthony Joshua

Tyson Fury firar helgens TKO-seger mot Deontay Wilder. Foton: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Han såg riktig illa däran ut efter helgens returmatch, och det var helt klart att han inte hade något att sätta emot Fury, som förutom sin överlägsna teknik både är längre och väger mycket mer.

Fury vs. Joshua inför 90 000?

Nej, det vore nog bäst om “The Gypsy King” tar sig an Anthony Joshua härnäst. Jag håller Fury som favorit, men tror att det kan bli en riktigt bra match – kan man dessutom fylla Wembley Stadium med 90 000 personer igen, som i Joshuas möte med Wladimir Klitchsko, så ökas insatsen för en sådan match än mer.

För bara några år sedan var Fury en överviktig, alkoholiserad man som verkade ha nått botten. Nu kan man utan tvivel kalla honom för världens bästa tungviktsboxare – och en av de bästa genom alla tider.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...