‘Wonderboy’ ratar Khamzat Chimaevs UFC-ranking och framgång: “Löjligt”

"Det är ett slag i ansiktet för alla som har jobbat häcken av sig"

Svenske Khamzat Chimaev har haft en unik framgång i UFC, men uppmärksamheten han får uppskattas inte av alla kollegor i UFC – Inte minst Stephen “Wonderboy” Thompson, som anser att Chimaev gått förbi kön i welterviktsdivisionen.

Chimaev, som bor och tränar i Stockholm, debuterade i UFC på kort notis i somras och mötte BAMMA-mästaren John Phillips. Svensken fullkomligt briljerade, och körde över den erfarne walesaren totalt.

Efter ytterligare två segrar var Chimaev’s stjärnstatus ett faktum, och hans avslutsbenägna stil och vilja att ta de matcher som UFC erbjuder gjorde honom genast populär hos UFC samt dess vd Dana White.


Relaterat


“Det är bara löjligt”

På grund av att motståndaren Leon Edwards testat positivt för Covid-19 har nu Chimaevs nästa match skjutits fram. “Wonderboy” kommer nu istället att möta Geoff Neal i den nya huvudmatchen på UFC Fight Night 183, och Thompson höll inte tillbaka när han talade om Chimaev.

– Jag tror han (Khamzat) var rankad nummer 15, vilket inte går ihop för mig, sade ‘Wonderboy’ Thompson för MMA Junkie.  Jag vet att han haft en match i welterviktsdivisionen, och hans motståndare (Rhys Mckee) är 0-2 (i UFC) just nu och vanligtvis en lättviktare, så det låter inte vettigt att denna killen kan hoppa förbi alla som jobbat häcken av sig för att ta sig dit de är, och ni är han rankad nummer 15 och möter killen rankad nummer tre, tror jag, det är bara löjligt.

– Jag fick möta riktigt tufft motstånd för att komma dit jag är, och det fick även Leon Edwards. Han fick vinna åtta raka matcher för att komma dit han är. Jag fick möta en hel drös killar, jag menar ruskigt tuffa killar. Robert Whittaker, Jake Ellenberger, Rory MacDonald, Johny Hendricks, de fick jag möta för att komma dit jag är, och denna killen bara hoppar förbi alla. Jag tycker det är ett slag i ansiktet för alla som har jobbat häcken av sig, fortsatte Thompson.

Chimaev vs Edwards kommer nu att gå av stapeln den 20:e januari på Fight Island. Edwards sitter inne på en av de längsta aktiva vinstsviterna i UFC förtillfället, med imponerande segrar över Rafael dos Anjos och Gunnar Nelson. Edwards största problem på sistone har varit inaktivitet, han var senast aktuell i juli 2019.

I Chimaevs senaste framträdande behövde han enbart 17 sekunder för att knocka mellanviktaren Gerald Meerschaert. De som enbart betraktat Chimaev som en brottare fick snabbt se över nyanserna i svenskens stil.

Chimaev har utmanat Thompson vid tidigare tillfälle, det återstår att se om deras vägar möts i oktogonen.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara