“Wonderboy” Thompson dominerar – utmanar Jorge Masvidal!

✔ "Wonderboy" briljerar i sin återkomst

Den tvåfaldige titelutmanaren Stephen “Wonderboy” Thompson återvände i helgen till UFC för ett spännande möte med Geoff Neal, som tågat in i welterviktsdivisionen med flera imponerande knockoutvinster.

Thompson äntrade matchen med en seger över Vicente Luque, medan Neal var obesegrade i UFC med fem raka segrar. Huvudmatchen utgjorde ett viktigt möte mellan två spännande strikers i divisionen.

Thompson låg steget före till stor del på fötterna, och träffade med flera slag och sparkar, men ingenting som var avgörande. Mot slutet av ronden råkade welterviktarna skalla varandra, något som öppnade sår i ansiktet på bägge fighters.


Hetast just nu


Neal satte hård press i början av rond två och fick clinch mot buren, men “Wonderboy” tog sig ut och fick in hårda slag och sparkar efteråt. Thompson höjde sedan tempot, kontrade Neals press och träffade med betydligt fler slag.

De första minuterna av den tredje ronden fortsatte på liknande vis som i andra, men Neal fann mer framgång då han fick dominant clinchposition mot buren och fick in fler slag än i den föregående ronden.

Även i den fjärde ronden pressade Neal fram och sökte clinch mot buren, återigen tog “Wonderboy” sig ut och kontrade med slag och sparkar. Neal hade inget svar på Thompsons karate-stil och ronden slutade i veteranens favör. Mellan ronderna blev det tydligt att Thompson skadat sitt högra knä.

Neal inledde intensivt men utan att träffa med något avgörande, och “Wonderboy” fortsatte cirkla ut och kontra med snabba och fina kombinationer. Neal fann mer framgång på fötterna i den sista ronden, men lyckades inte vända tempot.

Thompson vann ett tydligt domslut och radade därmed upp sin andra raka vinst i divisionen, efteråt utmanade han Jorge Masvidal till en returmatch. Welterviktarna möttes 2017 och då segrade “Wonderboy” via domslut.

Prenumerera på vår svenska YouTube-kanal för alla senaste videos!

Kategorier
Senaste NyttStephen ThompsonUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...