WSOFs lättviktsmästare Justin Gaethje redo för den fria marknaden i 2017

WSOFs lättviktsmästare Justin Gaethje är planerad att försvara sitt bälte mot Joao Zeferino den 31 december i New York City. Efteråt planerar den obesegrade lättviktaren att testa på den fria marknaden.

Justin Gaethje är ett av de hetaste namnen i lättviktsdivisionen utanför UFC och Bellator. Den obesegrade slagskämpen har radat upp 16 raka vinster och är ett av World Series of Fightings (WSoF) stora namn.

Nu ser det dock ut som att Gaethje är redo att testa sina vingar på den fria marknaden. Efter sitt titelförsvar mot Joao Zeferino den 31 december har Gaethje matcher kvar på sitt kontrakt men eftersom det finns en tidsfrist på kontraktet är det troligt att han under 2017 kommer att kunna börja förhandla med andra organisationer.

Den 28-åriga slagskämpen kommer att vara i ett bra förhandslingsläge när han testar den fria marknaden och kommer säkerligen att bli kontaktad av större organisationer är WSoF.

Per dagsdato har Gaethje gått nio matcher för WSoF varav endast hans möte mot Melvin Guillard gått till domslut. Sedan januari 2014 är han organisationens lättviktsmästare och han har försvarat sin titel fem gånger.

Ta en närmare titt på några av höjdpunkterna ur Gaethje karriär:

 

Vart skulle du vilja se Gaethje härnäst?

 

Omslagsbild via World Series of Fighting

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • Erik Hellborg
    23 November 2016 at 02:53

    Den här snubben vill jag se utmana lite i UFC :)

  • Svara