Yair Rodriguez stängs av i sex månader – av USADA

✔ Matchen mot Zabit kommer att få vänta!

Det kommer dröja innan vi får se Yair Rodriguez tillbaka i buren. UFCs antidoping-partner USADA (United States Anti-Doping Agency) har nämligen givit honom en avstängning på sex månader efter att han misslyckats att följa deras riktlinjer.

USADA kräver att alla atleter ska berätta var de befinner sig, allt för att kunna göra slumpmässiga drogtester. “El Pantera” Rodriguez har vid tre tillfällen på tolv månader misslyckats med detta, något som landat honom en längre avstängning.

Såhär lät det när USADA uttalade sig om situationen:

 – Som alla andra UFC-fighters så är Rodriguez del av UFCs testpool och har därför skyldighet att berätta var han befinner sig, så att han kan testas. Det är en viktig del för att kunna effektivisera och genomföra test utan förvarning, vilket hjälper till att avskräcka och upptäcka övertramp.

– Rodriguez misslyckades med att uppdatera sin information om var han befann sig. Vid tre tillfällen var han inte heller tillgänglig för provtagning på de platser som han tillhandahållit. Tre misslyckanden inom en tolvmånadersperiod utgör en överträdelse enligt UFCs antidoping-stadgar.

 


Hetast just nu: 


Yair Rodriguez vs Zabit Magomedsharipov?

Rodriguez hade tidigare matchats mot tredjerankade Zabit Magomedsharipov.

De båda skulle ha mötts den 29 augusti i år men “El Pantera” drog sig ur på grund av en skada. Rodriguez innehar just nu fjärdeplatsen i fjäderviktsrankingen, men om matchen mot “ZaBeast” ska bli av så måste de vänta tills den åttonde mars, då hans avstängning är över.

Med tio matcher och endast en förlust i UFC så är Rodriguez ett av de hetaste namnen i organisationen. Hans karriär har dock kommit att kantas av skador och problem med organisationen.

Hans senaste match var i oktober 2019 då han besegrade Jeremy Stephens via enhälligt domslut.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUSADAYair Rodriguez

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...