Yoel Romero är skadad – Deltar inte under UFC 230

🎦VIDEO+TEXT✅ Skulle ha mött Paulo "The Eraser" Costa ✅ Är fortfarande skadad från titelmatchen mot Robert Whittaker

Den 3 november kommer UFC att återvända till Madison Square Garden och ta med sig några av sportens absoluta toppnamn. En av kvällens mest emotsedda matcher var mellan topprankade Yoel Romero och stjärnskottet Paulo Costa. Nu står det dock klart att Romero inte längre kommer att kunna delta på grund av de skador som han ådrog sig i samband med titelmatchen mot Robert Whittaker i juni.

Costa står utan motståndare

Romero har under sina tre senaste matcher tävlat om titlar men under UFC 230 var det tänkt att “The Soldier of God” skulle ta sig an #8-rankade “The Eraser” Costa.

Trots att Romero säger att han tränar som vanligt och mår bra så har han fått besked från läkare att han inte kommer att kunna återvända till buren på ett par månader, det kunde han avslöja under The MMA Hour med Ariel Helwani:

“My manager Kawa telling the, telling the uhm, Dana [White] ‘OK, Yoel Romero can fight but not right now’. Maybe, maybe four or five months, I don’t know” sade Romero om sin situation

Det betyder att Costa för tillfället står utanför motståndare men det verkar som att den unga brasilianaren kan komma att vänta in Romero som motståndare istället för att bli kvar på matchkortet.

UFC 230 kommer bland annat att bjuda på mellanviktsmatcher mellan Ronaldo “Jacare” Souza och David Branch samt Derek Brunson vs. Israel Adesanya. Nate Diaz är också inplanerad att göra sin retur till buren då han är matchad mot Dustin Poirier.

Kategorier
Senaste NyttUFC 230

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara