Rapport: Yoel Romero får ny motståndare i sin Bellator-debut!

✔ Möter den forne Bellator-mästaren i lätt tungvikt!

Den före detta UFC-fightern och titelutmanaren i mellanvikt Yoel “Soldier of God” Romero får en ny motståndare i sin Bellator-debut. Det var tidigare inplanerat att Romero skulle gå en match mot Anthony Johnson på Bellator 258 i maj detta år.

Men efter att Romero inte blivit medicinskt godkänd för att gå en match det datumet behövde fajten ställas in. Johnson fick istället möta Jose Augusto Azevedo på galan och segrade i den andra ronden via knockout.

Bellator-chefen Scott Coker meddelade under torsdagen att Romero nu blivit helt godkänd till att tävla. Och i dag kunde reportern Ariel Helwani gå ut med en rapport om att Romero kommer att möta den forne Bellator-mästaren i lätt tungvikt Phil “Mr. Wonderful” Davis.


HETAST JUST NU


Yoel Romero vs. Phil Davis

Romero skrev under för Bellator i december förra året efter att ha tävlat för UFC i sju år. Han slogs senast i mars under fjolåret när han mötte mästaren Israel “The Last Stylebender” Adesanya i en titelmatch om mellanviktsbältet där Romero föll via enhälligt domslut.

Innan dess hade han förlorat mot Paulo Costa och Robert Whittaker och är för närvarande i en svacka med en förlustsvit på tre matcher i rad. Romeros senaste vinst var mot Luke Rockhold i februari 2018.

Davis vann Bellators lätt tungviktstitel i november 2016 mot Liam McGeary. Det blev dock en kortvarig stund för “Mr. Wonderful” på toppen då han sedan förlorade bältet i sin nästa match mot Ryan Bader via ett delat domslut.

Nu ställs han mot Romero efter att nyligen blivit besegrad av den nuvarande mästaren Vadim Nemkov i april detta år. Skulle “Soldier of God” plocka hem segern mot den tredjerankade Davis finns det goda chanser att han blir nästa man att utmana om titeln.

 

Hur tror du Romero vs. Davis slutar?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
NyheterSenaste NyttYoel Romero

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...