Yoel Romero kan få titelmatch i Bellator härnäst – trots lång förlustsvit!

✔ Bellator-chefen har stor tro på Romero: "Han är en farlig individ. Ni såg det!"

Före detta UFC-fighter Yoel Romero kan komma att få ytterligare en titelchans efter en förlust, denna gång i Bellator!

Redaktionstipset - UFC Vegas 61

Ilir Latifi via KO/TKO i Rond 2
3.75
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

44-åriga “Soldier of God” förlorade i helgen sin fjärde raka match då han gjorde sin debut i Bellator-buren och återvände till lätt tungviktsklassen. Han mötte den forna mästaren Phil Davis i en huvudmatch på tre ronder, något som verkat ha skapat förvirring för kubanen.

Davis bjöd på en imponerande insats då han till en början utbytte slag med Romero och sedan implementerade sin brottning. Romero blev nedtagen fem gånger under matchen och förlorade slutligen matchen via delat domslut.

Romero har nu fyra raka förluster och en endast en vinst under sina sex senaste matcher. Han fortsätter dock att vara en av sportens mest populära och spännande atleter, något som öppnar upp en hel del dörrar för honom.

Bellator-chefen Scott Coker säger att han önskar att Romero stannar i lätt tungvikt. Skulle dock kubanen välja att återvända till mellanviktsklassen så kan en titelchans vänta “The Soldier of God”!

 — Jag ska prata med honom, för jag skulle älska att han kanske slåss och stannar i [lätt tungvikt,] sade Coker efter Bellator 266. Gegard (Mousasi) kommer att vara upptagen i början av nästa år med att slåss mot Austin (Vanderford). Om den divisionen öppnar upp och [Romero] vill gå ner och möta vinnaren av den matchen så skulle vi älska det också. Vi har många spännande alternativ för Romero, och jag är glad att kunna sätta ihop dem.


MMAnytt Phil Davis Yoel Romero Lucas Noonan Bellator MMA

Lucas Noonan / Bellator MMA


HETAST JUST NU


Yoel Romero vs Gegard Mousasi eller Austin Vanderford?

Det är inte första gången som Yoel Romero får en titelmatch efter en förlust. I juli 2017 förlorade han ett domslut mot Robert Whittaker i en episk titelmatch.

Året därpå bokades Romero in för att möta David Branch medan Luke Rockhold skulle möta Whittaker i en kamp om titeln. När Whittaker drog sig ur på grund av en skada fick Romero chansen att möta Rockhold i en titelmatch om interimbältet.

Romero missade dock viktgränsen och blev inte UFC-mästare trots att han besegrade Rockhold via KO i tredje ronden. Det var hans senaste vinst och kom i februari 2018. Därefter förlorade han mot Paulo Costa men slogs ändå om titeln på nytt då han mötte Israel Adesanya i mars 2020.

Trots de många motgångarna är åtminstone Bellator-chefen väldigt positivt inställd till Romero.

 — Yoel kommer att komma tillbaka, sade Coker. För mig var detta hans comeback-match. Hur länge sedan var det han slogs sist? Vi ger honom en till match, och han kommer att vara verkligen verkligen redo för den… Ge den här killen ytterligare ett träningsläger och en stor match, och jag tror att han kommer att komma in och börjar slänga bomber omkring sig. Han är en farlig individ. Ni såg det. Ett slag och det är över. Han är den killen.

Gegard Mousasi är mellanviktsmästare sedan oktober 2020 och han försvarade senast sitt bälte mot John Salter. Hans nästa titelförsvar kommer att vara mot obesegrade Austin Vanderford, kanske mest känd som Paige VanZants fästman.

 

 

Ilir Latifi vs Alexey Oleynik

 

1.57 – 2.50

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
BellatorSenaste NyttYoel Romero

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara