Yoel Romero (vänster) och Paulo Costa (höger).

Yoel Romero ryktas möta Paulo Costa: “Lögnare – det här är personligt”

✅ Bokas om - för fjärde gången ✅ Uppgifter: Då blir stormatchen av

Yoel Romero vs. Paulo Costa ser ut bli ombokad för fjärde (!) gången.

Enligt ESPN:Ariel Helwani planeras toppmötet bli av under sensommaren. Bägge två väntas snart skriva på kontrakt för att mötas på UFC 241, som äger rum i Anaheim, Kalifornien den 17 augusti.

– Yoel Romero måste förstå att det här är personligt. Han är en lögnare. Är han guds soldat? Hur han kan kalla sig “Soldier of God” när han sprider rykten? Han är djävulens soldat för att han sprider lögner. Och han kommer att få betala. Nu är tiden kommen för honom att betala priset, säger Paulo Costa till ESPN.

Blev avstängd av USADA – Romero startade ryktet

Romero och Costa var senast bokade att mötas i Florida den 27 april – galan där Jack Hermansson så småningom fick chansen att hoppa in och möta Ronaldo “Jacare” Souza istället.

Först var det Costa som drog sig ur. Anledningen förblev okänd och något mystisk – varpå Romero startade ett rykte om att han hade testat positivt i en av USADA:s dopingkontroller. I slutändan visade det sig inte stämma helt, då Costa i själva verket fick en kort avstängning samt böter för otillåten användning av dropp efter att en avslöjande video cirkulerat på nätet.

Costa tog genast illa upp av att anklagas för doping – och planerar alltså att ge igen den 17 augusti.

UFC 241 är samma gala där tungviktsmästaren Daniel Cormier försvarar bältet i en returfight mot den tidigare titelhållaren Stipe Miocic. Inga andra matcher är hittills klara för eventet.

Kategorier
Senaste NyttUFC 241

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...