Yoel Romero vs Anthony Johnson kan hända – i stor turnering

"Den bästa lätt tungviktsdivisionen på planeten"

Enligt Scott Coker, vd för Bellator, har de den bästa lätt tungviktsdivisionen i världen, något som kan bevisas via en stor turnering.

Under de senaste veckorna har Bellator tecknat kontrakt med flera av världens bästa fighters i lätt tungvikt. TUF-vinnaren Corey Anderson och den tvåfaldige titelutmanaren Anthony “Rumble” Johnson, samt den fyrfaldige titelutmanaren Yoel Romerosom kommer att flytta upp från mellanviktsklassen. Sedan dess har många fans sett fram emot en potentiell match mellan Romero och Johnson, något den förstnämnda säger är väldigt sannolikt.


HETAST JUST NU 


Dessa meriterade herrar kommer nu att ansluta sig till en division fylld med stora namn; som forne UFC-mästaren Lyoto Machida, svenske stjärnskottet Karl Albrektsson, veterankickboxaren Melvin Manhoef och den regerande mästaren Vadim Nemkov – som är obesegrad i organisationen.

Bortsett från andra UFC-veteraner som Phil Davis och Ryan Bader finns det även hemmaodlade talanger som britten Liam McGeary, obesegrade Tyree Fortune och lätt tungviktsmästarens bror Viktor Nemkov. Många fans har på sistone hävdat att Bellator har en starkare lätt tungviktsdivision än UFC, ett påstående som får alltmer medhåll.

“Den bästa lätt tungviktsdivisionen på planeten”

Bellator grundades för att använda sig av turneringsformat för att bestämma mästare och titelutmanare. Genom åren, samt i samband med ledningsbyte, har dock turneringsformatet använts mindre. Coker har däremot byggt upp divisionerna innan de upprättat turneringar, och kan på så sätt marknadsföra de fighters som kommer att delta bättre.

Nu, med en så pass stark lätt tungviktsdivision, skulle en ny turnering i Bellator kunna bli högst aktuell.

– För min del har vi tre eller fyra viktklasser där vi verkligen skulle kunna ha en turnering, berättade Bellator vd:n Coker för MMAjunkie. För mig, liksom, skulle vår lätt tungviktsdivision kunna ha en stor turnering. Om man tänker på alla fantastiska fighters vi har, jag säger alltid så här, det är den bästa lätt tungviktsdivisionen på planeten. Så vi har flera val och vi kommer sitta ner med vår interna styrelse och med tv-kanalerna och vi kommer rätta ut det.

För tillfället håller Bellator igång en framgångsrik fjäderviktsturnering, där den obesegrade och hemmaodlade talangen AJ McKee har tagit sig till final. Där kommer han möta vinnaren mellan Emanuel Sanchez och divisionens mästare Patricio “Pitbull” Freire.

Romero och Johnson är självklara val om och när en lätt tungviktsturnering väl äger rum. Än så länge är det oklart när Bellator potentiellt håller i en lätt tungviktsturnering, men det hade varit ett utmärkt tillfälle att sätta Cokers påståenden på prov.

Vilka vill du se i en Bellator-turnering i lätt tungvikt?

Kategorier
BellatorSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...