Svenska Europamästaren Yrsa Sandin går match på Sparta Fight Series 4

✅ EM-guldmedaljören går spännande returmöte i Storbritannien

I juni gjorde Allstarsfightern Yrsa Sandin sin första match för svenska landslaget i MMA. Detta under EM i Rom, Italien. I finalen ställdes hon i ett Stockholmsderby mot Djurgårdens IF/Kampsportstadion:s Sandra Meneses.

Till en början var Sandin illa ute då Meneses fullkomligt svärmade henne med slag. Den mindre erfarna Meneses såg dock ut att använda större delen av bensintanken och var märkbart trött i andra ronden. Det tog Sandin till vara på och tog ned Meneses, väl på marken dröjde det inte länge innan hon låste in en rear naked choke.

Den känslosamma segern gav henne en guldpeng och hon blev därmed Europas bästa lättviktare på damsidan i klass A. I november åker hon till Bahrain för att försöka ta hem VM-titeln.

Men redan i helgen går hon en match i Storbritannien under Spara Fight Series-galan. För motståndet står Caroline Fora från Frankrike. De två möttes förra året där Sandin tog hem ett enhälligt domslut.

– Hon är ganska vild och skickar mycket tunga slag men jag känner att jag definitivt är en starkare brottare och grappler än henne. Jag planerar att avsluta henne på submission, säger Sandin till MMAnytt.

ARE YOU READY ⁉• Main Event Pro MMA Heavyweight THOMPSON 🇬🇧 VS 🇵🇱 BAZELAK • 8 Countries 🇬🇧 🇵🇱 🇫🇷 🇬🇷 🇳🇴…

Publicerat av Adam Urbański Onsdag 4 september 2019

Galan arrangeras i The Warehouse i Eastbourne, England. UFC-veteranen Oli Thompson fightas i huvudmatchen mot 44-årige Kamil Bazelak.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...