Zhang Weili kritiserar UFC-mästarinnans antikommunistiska kommentarer!

✔ "Bättre död än röd" ✔ Kommentarerna gick över gränsen!

Inför titelmatchen i stråvikt mellan dåvarande mästarinna Zhang Weili och utmanaren Rose Namajunas i april gjorde Namajunas det hela politiskt. Enligt Weili kom dessa politiskt laddade kommentarer att vända UFC-fans mot henne, vilket i sin tur påverkade hennes prestation under matchen.

För Weili kom buandet och glåporden från fans att påverka hennes mentala tillstånd precis innan matchen. Hon anser därför att Namajunas kommentarer blev underlaget för hennes svåra nederlag.

Som bekant var det Namajunas som vann matchen och erhöll UFC-guld i stråviktsklassen – för andra gången i hennes lysande karriär. Hon lyckades med detta genom en första-rondens knockout via huvudspark.

Foto av Josh Hedges/Zuffa LLC/Getty Images


HETAST JUST NU


“Bättre död än röd”

Namajunas hade bland annat använt frasen “bättre död än röd” – ett anti-kommunistiskt motto med rötter som sträcker sig tillbaka till Kalla Kriget.

Weili är av kinesisk bakgrund, och är den första (och hitintills enda) kinesiska fightern i UFC som vunnit guld i någon division. Namajunas målade därför upp en klassisk scen för fans: en strid mellan liberala Amerika och kommunistiska Kina.

Weili och Namajunas har nu en rematch inbokad på UFC 268, endast 6 månader efter deras första träff. Weili har uppgett att hon känner sig mer redo mentalt denna gång. Hon är villig att kriga för att återigen kunna göra anspråk på stråviktstiteln.

Har Weili gjort de nödvändiga ändringar som krävs för att besegra Namajunas till nästa gång? Oddsen ter sig ligga på Namajunas sida, men med ytterst liten marginal: 1.83 för Namajunas och 1.95 för Weili. Hur det faktiskt blir återstår att se, men såhär uttrycker sig Weili om motståndarens kommentarer:

– Jag tror definitivt att det påverkade mig en del, sade Weili på “The MMA Hour”. Kommentarerna som Rose (Namajunas) gjorde var framgångsrika, och gjorde så att publiken buade mig. Men jag tror att det är mitt eget problem eftersom jag borde koncentrera på matchen och inte publiken. Jag kan inte kontrollera vem publiken gillar. Så jag börjar (nu) fokusera mer på min egen match.

I min åsikt, tycker jag att, ja, de kommentarerna gick över gränsen, fortsätter Weili. Detta eftersom jag tror att hela publiken, alla fighters, vi alla samlas i UFC för att vi delar passionen för MMA som sport. För min del kommer jag hit eftersom jag vill skaffa vänner för vi alla har en gemensam kärlek för kampsport. Jag tycker inte att det är en bra idé att blanda sport med politik, men det kanske var hennes plan. Så i början tänkte jag att det bara var trashtalk. Det påverkade verkligen inte mig. Men när jag gick ut i stadion och blev utbuad – jag tror Rose (Namajunas) ville använda kommentarerna för att få publiken att bua mig.

 

 

 

UFC 268

SPELTIPSODDSSPELBOLAG
Zhang Weili1.95
Rose Namajunas1.83
Odds kan ändras. 18+ år samt Regler och villkor gäller.
Vi står för ansvarsfullt spelande. Spelar du för mycket? Besök
stödlinjen
; eller ring på 020-81 91 00.

 

Kan Rose Namajunas kommentarer ha spelat en avgörande roll för Zhang Weili – och hur blir det inför nästa match?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Rose NamajunasSenaste NyttWeili Zhang

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...