Zhang Weili ger klockrent svar på Namajunas kontroversiella kommentarer

✔ Namajunas ser den kinesiska mästaren som representant - för kommunismen

Under helgens UFC 261 kommer Zhang Weili och Rose Namajunas att mötas i en kamp om stråviktsbältet. Inför matchen har dock ett oväntat narrativ kommit att dominera rapporteringen om matchen.

“Thug” Rose valde nämligen att blanda in politik då hon avslöjade att hon ser Zhang som en representant för kommunismen. Namajunas, som är född i USA men av litauisk härkomst, sade att hon får extra motivation från att se matchen som en politisk kamp.

— Jag tror inte att det är någon slump att Weili är röd. Det är vad hon representerar. Det är inget personligt mot henne, men det är en enormt motiverande faktor för varför jag slåss, och jag slåss för frihet, sade Namajunas. Jag har litauiskt blod och jag den amerikanska drömmen. Det är saker som jag tar med mig in i striden.

Namajunas uttalanden överraskade många. Främst för att Zhang inte har några uppenbara kopplingar till det politiska landskapet i Kina. Fansen kritiserade Namajunas uttalanden, men hon stod på sig och försvarade sin ståndpunkt där hon bland annat sa “hellre död än röd” och spekulerade om Zhang styrs av kommunistiska krafter.

När Zhang blev tillfrågad om sin och fansen reaktioner till amerikanskans uttalanden valde hon dock en annan väg.

 — De flesta kinesiska fans är väldigt rationella, sade Zhang med hjälp av en tolk. De förstår kanske att Roses kommentarer kom från ingenstans och inte har någon mening, de blev inte särskilt arga för det.

Istället för att elda upp situationen ytterligare så valde den kinesiska mästaren att bjuda in Rose till sitt hemland.

 — Rose kan komma till Kina för att se vår kultur. Jag är villig att betala för hennes biljett så att hon kan kolla in den.RELATERATUFC: Zhang Weili vs Rose Namajunas

Matchen mellan Zhang och Namajunas kommer att markera den kinesiska mästarens andra titelförsvar. Hon vann stråviktsbältet i augusti 2019 då hon knockade Jessica Andrade via TKO på under en minut.

I mars 2020 besegrade hon ex-mästaren Joanna Jedrzejczyk via delat domslut i en av fjolårets absolut bästa matcher. “Magnum” Zhang har nu en vinstsvit på tjugoen matcher och har inte förlorat sedan sin MMA-debut i november 2013.

Den forne stråviktsmästaren Namajunas har två vinster mot Joanna och en mot Andrade under sina fyra senaste matcher. Hon förlorade bältet till brasilianskan Andrade i maj 2019 men följde upp det med en delad domslutsvinst över henne i juli 2020.

Zhang vs Namajunas kommer att agera delad huvudmatch under helgens UFC 261. Galan bjuder på tre titelmatcher och en mängd av spännande matcher. Du finner de svenska tiderna och all information du behöver här!

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Rose NamajunasSenaste NyttWeili Zhang

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...