På gång: Zhang Weili försvarar stråviktstiteln – i Singapore!

✔ Blir stråviktsmästarens andra titelförsvar!

Stråviktsdivisionens mästare Zhang Weili är inplanerad att göra sitt andra titelförsvar i april.

Enligt källor från nyhetsportalen Asian MMA och SCMP MMAs journalist John Hyon Ko arbetar UFC med att få till en gala i Singapore. Tanken är att den dominerande mästaren Zhang ska bokas in i kortets huvudmatch.

– Fortfarande i tidig planeringsfas men UFC räknar med att hålla en gala den 17 april eller 24 april i Singapore med Zhang Weili som huvudmatch, Tweetar reporten [John Hyon Ko].

Zhang är för närvarande Asiens enda UFC-mästare och kommer utan tvekan generera ett enormt intresse bland lokalbefolkningen och i regionerna därtill.

Kortet kommer troligtvis även vara fullpackat med några av Asiens mest lovande talanger. Både Yan Xianon och Su Mudaerji är rapporterade att gå match på galan.


HETAST JUST NU


Vem kommer Zhang Weili möta?

En titelutmanare har ännu inte blivit utannonserad, men de två namn som står ut mest är Rose “Thug” Namajunas och Carla Esparza.

Namajunas skulle vara ett logiskt beslut att boka inför ett titelmöte mot Zhang. Hon är före detta mästare i divisionen och vann nyligen en match mot Jessica Andrade. “Thug” imponerade i fajten och vann via delat domslut.

Trots att UFC-chefen Dana White först inte var intresserad av ett möte mellan Zhang och Namajunas har han vid senare tillfälle konstaterat att det nu är matchen som UFC planerar att boka.

Esparza håller en vinst mot Namajunas efter deras titelmatch på The Ultimate Fighter 20-finalen den 12 december 2014. Hennes första titelförsvar var mot Joanna Jedrzejczyk som hon förlorade i den andra ronden via KO.

Nu har Esparza plockat ihop en segersvit på fyra matcher i rad mot bland annat topprankade Michelle Waterson och Marina Rodriguez.

Kategorier
Rose NamajunasSenaste NyttWeili Zhang

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara