På gång: Zhang Weili försvarar stråviktstiteln – i Singapore!

✔ Blir stråviktsmästarens andra titelförsvar!

Stråviktsdivisionens mästare Zhang Weili är inplanerad att göra sitt andra titelförsvar i april.

Enligt källor från nyhetsportalen Asian MMA och SCMP MMAs journalist John Hyon Ko arbetar UFC med att få till en gala i Singapore. Tanken är att den dominerande mästaren Zhang ska bokas in i kortets huvudmatch.

– Fortfarande i tidig planeringsfas men UFC räknar med att hålla en gala den 17 april eller 24 april i Singapore med Zhang Weili som huvudmatch, Tweetar reporten [John Hyon Ko].

Zhang är för närvarande Asiens enda UFC-mästare och kommer utan tvekan generera ett enormt intresse bland lokalbefolkningen och i regionerna därtill.

Kortet kommer troligtvis även vara fullpackat med några av Asiens mest lovande talanger. Både Yan Xianon och Su Mudaerji är rapporterade att gå match på galan.


HETAST JUST NU


Vem kommer Zhang Weili möta?

En titelutmanare har ännu inte blivit utannonserad, men de två namn som står ut mest är Rose “Thug” Namajunas och Carla Esparza.

Namajunas skulle vara ett logiskt beslut att boka inför ett titelmöte mot Zhang. Hon är före detta mästare i divisionen och vann nyligen en match mot Jessica Andrade. “Thug” imponerade i fajten och vann via delat domslut.

Trots att UFC-chefen Dana White först inte var intresserad av ett möte mellan Zhang och Namajunas har han vid senare tillfälle konstaterat att det nu är matchen som UFC planerar att boka.

Esparza håller en vinst mot Namajunas efter deras titelmatch på The Ultimate Fighter 20-finalen den 12 december 2014. Hennes första titelförsvar var mot Joanna Jedrzejczyk som hon förlorade i den andra ronden via KO.

Nu har Esparza plockat ihop en segersvit på fyra matcher i rad mot bland annat topprankade Michelle Waterson och Marina Rodriguez.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Rose NamajunasSenaste NyttWeili Zhang

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...