2015 avslutas med en av Sveriges mest underhållande MMA-galor

Trophy MMA håller organisationens sjunde gala på lördag, ett evenemang som bäddar for underhållning på hög nivå – som vanligt.

På lördag den 26:e december hålls Trophy MMA VII, den sjunde galan för en organisation som växt till sig något fantastiskt under åren. Trophy MMA grundades för att fylla det tomrum som fanns i Skåne och södra Sverige vad gällde MMA. Nu mer än tre år efter organisationens första gala har meriterade skånska fighters som Pannie Kianzad, Lina Akhtar Länsberg, Martin Svensson och Martin Akhtar tävlat för Trophy. Även svenska talanger från övriga delar av Sverige såsom David Teymur och Niclas Danielsson har även har fått känna på den unika stämningen på plats, enligt norrlänningen Fernando Flores ”är Malmöpubliken bäst”.

Nästkommande gala kommer som vanligt att innehålla en blandning av shootfighting, amatör-MMA samt professionell MMA vilket som vanligt lär ge tittarna en inblick bland Sveriges nuvarande och framtida MMA-talanger. För den andra gången är det hemmafavoriten, Malmö Muay Thais Mattias Rosenlind (3-1) som håller i huvudmatchen. Sist han gjorde det skedde ett fruktansvärt underhållande Malmöderby mot AVAMs Rioo Ibrahim i en match där Rosenlind vann på submission i den andra ronden. Nu ställs han mot bortafightern Edvin Eldholm (2-2) från Norge, en fighter vars fightingstil lär gynna publiken när dessa skandinaver kolliderar.

David Teymur Vs Mattias Rosenlind IRFA Foto Micha Forssberg 2013-10-19 012
Mattias Rosenlind (vänster) i matchen mot David Teymur (höger). Foto: Micha Forsberg

Trots sitt rykte som en stående fighter så har Rosenlind briljerat på marken, och har visat sig vara en komplett och allsidig fighter. Han möter en minst lika allsidig Eldholm, en fighter som kan avsluta matchen både stående och på marken. Bägge fighters är explosiva och för matchen i ett högt tempo, ingen av dem backar särskilt ofta och de är inte rädda för att sätta sig själva i riskabla positioner för att kunna säkra segern.

Utöver detta kommer Linus ”The Giant” Andersson (0-1) att gå sin andra match både professionellt och i organisationen. Den 202 centimeter långa mellanviktaren förlorade sin debut mot grapplingesset Alexander Bergman, en fighter som visat sig vara en av Sveriges mest lovande talanger. Andersson har en stark grund i boxning och har även hållit i thaiboxningspass på sin före detta MMA-klubb Frontier MMA innan han flyttade till Göteborg. Trots sina stående kunskaper har han kommit långt inom grappling och vann en amatörmatch mot Alejandro Ferreira via kimura på Trophy MMA II. I ännu ett möte mellan skandinaver kommer Andersson att ta emot danske Mikkel Kasper (0-0) som tidigare visat framfötterna i Trophy med en poängseger över Gladius MMAs Daniel Hurtig i amatör-MMA.

Linus Andersson vs Alejandro Ferreira Trophy MMA II
Linus Anderson (höger) låser en kimura på Alejandro Ferreira (vänster). Foto: Mattias Persson. 

De fyra ovannämnda herrarna må inte ha de största namnen inom sporten, men de är allihopa lovande och intressanta talanger som nu har möjligheten att göra upp innan årets slut utan konkurrens från svenska eller stora amerikanska organisationer.  Det är dock något speciellt med publiken och atmosfären, något som lockar nästan lika mycket som matcherna i sig, något ovannämnda Flores klargjorde.

”Jag tycker Trophy har styrt upp det riktigt bra. Att det finns galor som detta i Sverige skapar hopp för de fighters som vill få matcher, vinna och få erfarenhet…Jag har varit med och coachat på Trophy innan och har sett vilken stämning det är på malmöpubliken…Malmöpubliken är fan bäst.”

Trophy MMA VII hålls på Glasklart Event & Restaurang lördag den 26:e december. Dörrarna öppnas 17:00, den första matchen förväntas börja 19:00. Mer information finner ni på organisationens officiella hemsida.

Betta på Alexander Gustafsson vs. Jon Jones hos Ohmbet - Bäst odds på Alex hittar du här!
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttSvenska FightersTrophy MMA

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Omröstning

Jon Jones vs. Alexander Gustafsson är bokad och klar för UFC 232! Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...