Alexander Gustafsson bryter tystnaden om skadan – operationen lyckad

"The Maulers" uppdatering ger svar på frågorna om hans förbluffande tystnad.

De senaste månaderna har svenske Alexander Gustafsson i princip varit helt tyst rörande sin MMA-karriär både på sina sociala medier liksom i media. På Twitter har “The Mauler” inte skrivit någonting sedan september och det är först nyligen som han ställt upp i ett par intervjuer med Viaplay Fight Week – där han dock inte har gett några klara besked om när en återkomst till buren kan bli aktuell.

Gustafssons tystnad har gjort många fans förvånade. Inte minst eftersom UFC:s lätta tungviktsmästare, Daniel Cormier, har lyckats hypa upp en match mot nummer 2-rankade Volkan Oezdemir under tiden – trots att svensken är rankad etta i divisionen och enligt många har gjort sig mer förtjänt av titelchansen.

LÄS MER: Alexander Gustafsson bryter tystnaden – synar Daniel Cormiers bluff

LÄS OCKSÅ: “The Mauler” om Daniel Cormier: “Nästa gång sopar jag mattan med honom”

Nyckelbenet har hållits på plats av en platta – i tre månader

Nu går Gustafsson äntligen ut med en uppdatering som ger svar på många av fansens frågor. Den svenske toppfightern har nämligen varit skadad i axeln.

I ett inlägg på Instagram skriver Gustafsson att hans nyckelben har hållits på plats av en platta de senaste tre månaderna. Nu har han dock genomfört en framgångsrik operation och kommer härnäst inleda sin rehabiliteringsträning – för att så småningom kunna återvända till oktagonen.

Polisutredningen kring Oezdemir kan öppna dörren för “The Mauler”

I sina senaste intervjuer har Gustafsson klargjort att han är ute efter en titelchans härnäst – och helst en returmatch mot just Cormier, som han tidigare har förlorat mot via ett sylvasst delat domslut.

Och även om det på sistone har sett ut som att Oezdemir skulle få chansen så är det mycket möjligt att Gustafsson trots allt får sin önskan uppfylld. Detta då Oezdemir för närvarande är misstänkt för grov misshandel – något som möjligen kan få UFC att dra i bromsen och istället välja en annan titelutmanare.

Det återstår att se när Gustafsson kommer vara redo för en comeback, men efter en lyckad operation är han nu åtminstone ett steg närmare sin nästa match.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara