Alexander Gustafsson svenska fans
Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Alexander Gustafsson bryter tystnaden – synar Daniel Cormiers bluff

"The Mauler" tror inte en sekund på att fler fans vill se Volkan Oezdemir utmana om bältet.

Nyligen la UFC.s lätta tungviktsmästare, Daniel Cormier, ut ett inlägg på Twitter den han frågade fansen vem de ville se honom mot i sitt nästa titelförsvar – den nummer 1-rankade svensken Alexander Gustafsson, eller den nummer 2-rankade schweizaren Volkan Oezdemir.

Senare återkom Cormier i frågan och hävdade att majoriteten röstade på Oezdemir, något som i princip hela MMA-världen – förvånande nog – har köpt rakt av som en sanning.

Problemet är emellertid att “DC” bara la upp ett vanligt textinlägg, istället för en omröstning där man tydligt kan följa resultatet i procentenheter. Med andra ord går det slutliga resultatet bara att få fram genom att räkna inläggets närmare 3000 svar.

En snabb titt i svarstråden verkar dock tala emot Cormiers påstående, då de flesta snarare ser ut att ropa efter en match mot Gustafsson.

LÄS MER: Volkan Oezdemir lovar att knocka Daniel Cormier “riktigt snabbt”

Daniel Cormier vill möta Volkan Oezdemir och hävdar att majoriteten av fansen håller med – men detta verkar inte riktigt stämma… Foto: Khim Hjern/MMAnytt

The Mauler: “Helt omöjligt att Volkan vunnit”

Sedan omröstningen har det varit en hel del spekulationer kring när en match mellan Cormier och Oezdemir kan komma att ta plats och många utgår nu från att den föreslagna titelmatchen är huggen i sten. Samtidigt har Gustafsson hållit sig i skuggan utan att ha varit särskilt aktiv i vare sig sociala medier eller intervjuer – och nyligen delade även MMA-journalisten Ariel Helwani med sig av ett rykte om att svensken möjligen var skadad.

Nu bryter “The Mauler” dock tystnaden. Han menar att han inte har gjort mycket annat än att njuta av livet med familjen och tränat på sistone – och synar nu Cormiers bluff.

“Det första jag tänker på är att det är helt omöjligt att Volkan vunnit,” säger Gustafsson med ett skratt när han medverkade i dagens avsnitt av Viaplay Fight Week.

Den svenske MMA-stjärnan känner är helt övertygad om att fler fans vill se en returmatch mellan honom och Cormier, efter deras spännande femronderskrig på UFC 192 som slutade i ett sylvasst delat domslut till “DC:s favör.

Alexander Gustafsson var mycket nära att ta bältet från Daniel Cormier på UFC 192 – efter en av årets bästa matcher 2015. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

“Det kändes som att det var något fuffens [med omröstningen], för jag läste också många av kommentarerna och det var mycket jag – folk vill se en rematch,” fortsätter Gustafsson.

Är inte intresserad av annat än en titelmatch

Även om Gustafsson inte för en sekund tror på påståendet att fler fans vill se Oezdemir utmana om bältet, så verkar han dock inte jaga upp sig. Om det nu skulle bli schweizaren som får chansen före honom så är “The Mauler” nämligen säker på att han kommer få möta vinnaren.

“Det är som det är – jag ska ingenstans,” säger Gustafsson. “DC vet om att jag inte ska någonstans och om matchen [mellan Cormier och Oezdemir] nu blir bekräftad så får de väl köra. Jag ska inte göra annat än att träna, vässa på det som jag behöver vässa på och bli bättre i allt. Jag är rätt säker på att jag får möta vinnaren.”

Vidare betonar Gustafsson, som senast imponerade stort med en knockoutvinst mot topprankade Glover Terixeira, att han inte är intresserad av något annat än en titelmatch härnäst.

Alexander Gustafsson cementerade senast sin position som den främsta titelutmanaren i den lätt tungvikten, när han fullständigt dominerade och knockade Glover Teixeira framför hemmapubliken i Globen. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

“Nej, jag väntar och ser och tar det därefter” svarar Gustafsson på frågan om han kan tänka sig att ta en ny match innan en eventuell titelchans. “Jag har inte bråttom. Det har gått längre tid mellan mina matcher och det är liksom ingenting jag är beroende av så. Så att jag väntar och ser. Jag vill ha bältet, jag vill ha titelmatchen. Nu får vi se om matchen blir bekräftad och blir den det så får de tävla – och så möter jag vinnaren.”

Och om det nu skulle bli en match mot vinnaren av Cormier vs. Oezdemir så är Gustafsson helt säker på att han skulle få möta “DC”. Oezdemirs krut i nävarna ger honom en “puncher’s chance” – men Cormier är i övrigt den klart bättre fightern, menar Gustafsson.

“Jag är rätt säker på att jag får möta DC i en rematch,” fortsätter Gustafsson.

LÄS MER: Daniel Cormiers nästa titelförsvar kan dröja – siktar på en återkomst 2018

Se hela det senaste avsnittet av Viaplay Fight Week nedan!

Denna vecka gästar Alexander "The Mauler" Gustafsson Viaplay Fight Week-studion och vi snackar även med Lina Länsberg inför hennes match på UFC Fight Night i Gdansk. Programledare är Paul del Valle. #viaplayfighting

Publicerat av Viaplay Fighting den 12 oktober 2017

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
  • jense
    12 October 2017 at 06:34

    Jämför man bara deras vinster och inte kollar på faktisk kompetens (lite som kvotering) spär volkan mer värd titelmatchen

  • Svara