Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

JUST NU: Gustafsson utmanar Anderson!

✅ Alexander Gustafsson har redan en ny motståndare i sikte ✅ "The Mauler" ivrig att fightas - vill gå match på UFC London

Drygt en vecka har gått sedan Alexander Gustafsson förlorade returmötet mot Jon Jones. Nu är “The Mauler” ivrig att fightas igen och den svenske MMA-stjärnan har både en motståndare och ett event i sikte.

Nyligen gick Gustafsson nämligen ut på Instagram och utmanade Corey Anderson till en match på UFC on ESPN+ 5, som äger rum i London, England den 16 mars.

View this post on Instagram

Corey everyone else at the top is taken, I am eager to get right back inside the cage and you just had a good fight with my brother, so I think it’s the perfect time for us to throw down. Let’s dance on the London card March 16th 👊 #ufclondon

A post shared by Alex The Mauler Gustafsson (@alexthemauler) on

– Corey, alla andra i toppen är upptagna. Jag är ivrig att återvända till buren och du hade nyss en bra fight med min broder, så jag tycker det är perfekt läge för oss att mötas. Lås oss dansa på London-kortet den 16 mars, skriver Gustafsson i en respektfull utmaning.

Corey Anderson besegrade Ilir Latifi

Anderson (12-4 MMA, 9-4 UFC) gick precis som Gustafsson match på nyårsgalan UFC 232, där han besegrade svenske Ilir Latifi via enhälligt domslut. “Overtime” står nu med tre raka segrar och är på jakt efter en stor match.

Gustafsson (18-5 MMA, 10-5 UFC) kommer visserligen från ett nederlag, men han är en etablerad toppfighter som fortfarande rankas bland topp 3 i den lätta tungvikten. Matchningen är således logisk för bägge parter, eftersom Gustafsson får en chans att återvända till segerspåret mot ett toppnamn – medan Anderson får möjligheten att stiga i rankingen vid vinst.

UFC London: Matchkort

UFC on ESPN+ 5 saknar huvudmatch i nuläget och om Gustafsson vs. Anderson blir verklighet skulle det toppmötet troligen passa som huvudnummer. Galan äger rum i O2-arenan – kolla in det rådande matchkortet nedan!

  • Lätt tungvikt: #5 Volkan Oezdemir vs. #8 Dominick Reyes
  • Weltervikt: Danny Roberts vs. Claudio Silva
  • Kvinnlig flugvikt: Molly McCann vs. Priscila Cachoeira
  • Mellanvikt: Jack Marshman vs. John Phillips
  • Mellanvikt: Tom Breese vs. TBA
  • Lätt tungvikt: Gökhan Saki vs. Saparbek Safarov

Vill du se Alexander Gustafsson vs. Corey Anderson på UFC London?

Kategorier
Alexander GustafssonCorey AndersonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara