The Mauler om tuffa tiden: “Kände att jag skiter i det, jag pallar inte”

Alexander Gustafsson var nära att lägga av efter förlusten mot Anthony Johnson för nästan tre år sedan.

Det var ganska tyst kring Alexander Gustafsson efter vinsten över Glover Teixeira i maj i år. När Volkan Oezdemirs status i titelmatchen mot Daniel Cormier hängde i luften, var det många som undrade var “The Mauler” höll hus, då många såg honom som den enda logiska ersättaren.

En tid senare kom det fram att Gustafsson varit skadad, men nyligen kommit igång med träningen igen.

Gustafsson bjöd in Aftonbladet till hans hem i södra Stockholm för att dela med sig av familjelivet och hur livet har förändrats sedan föräldraskapet.

“Jag är en hyfsad pappa än så länge, men det är mycket mamma den första tiden,” sa Gustafsson. “Jag sätter absolut inte karriären i första hand längre. Det är min dotter som är nummer ett nu. Livet ändras verkligen och jag har fått nya prioriteringar.”

Good Morning 😍

A post shared by Alex The Mauler Gustafsson (@alexthemauler) on

Från hårdträning – till soffpotatis

Efter att dottern Ava, sju månader, föddes har träningen mer eller mindre lagts åt sidan. Gustafsson säger att det är lätt att må dåligt, men att det inte finns annat att göra än att acceptera läget. Ibland känner han att han vill klättra på väggarna, men det har också gett honom chansen att få perspektiv på sin karriär och kunnat spendera en del tid till eftertanke.

När han tänker tillbaka på den tråkiga kvällen i Tele2 Arena i Stockholm, där han blev oavsiktligt skallad och sedan avslutad av Anthony Johnson, är han övertygad att han skulle vinna en returmatch mot “Rumble”.

STOCKHOLM, SWEDEN - JANUARY 24: Alexander Gustafsson of Sweden reacts after his TKO loss to Anthony Johnson of the United States in their light heavyweight bout during the UFC Fight Night event at the Tele2 Arena on January 24, 2015 in Stockholm, Sweden. (Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Alexander Gustafsson efter knockoutförlusten i Stockholm. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

“Den förlusten var jävligt tuff. Då kände att jag skiter i det, jag pallar inte. Jag fick en del stryk, hann inte ens in i matchen. Det var inte ens en rak höger, utan en skalle, som fick mig avtrubbad,” sa Gustafsson och fortsatte:

“Jag vill inte skylla på något, han är tuff och slår stenhårt, men jag är bombsäker – i en returmatch tar jag honom. Jag är mycket mer skillad och har bättre vapen.”

Hyllar Jon Jones – men tror inte på returmatch

En annan fighter som Gustafsson gärna skulle möta igen är den forne mästaren Jon Jones, som han förlorade mot via ett jämnt domslut i en av tidernas bästa UFC-matcher.

“The Mauler” ser fortfarande Jones som den bästa någonsin, men menar att hans vana att sabotera för sig själv krånglar till en eventuell återkomst.

“Jon Jones är den bästa fajtern vi har haft i MMA:s historia. Det är sjukt hur bra han är. Men han gör bort sig gång på gång. Han tar steroider, knarkar, festar, you name it. Det finns ingenting han inte har gjort. Han har kastat bort chans på chans och det kommer nog krävas en hel del för att han ska komma tillbaka,” sa Gustafsson.

 

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Vem vinner superfighten - Henry Cejudo eller TJ Dillashaw?

Visa resultat

Loading ... Loading ...