Se Alexander Gustafssons legendariska titelfight mot Jon Jones!

✔ Väljs in i UFC Hall of Fame ✔ Kolla in hela matchvideon här!

För över sex och ett halvt år sedan utspelade sig ett historiskt ögonblick för svensk MMA och sporten som helhet, när UFC 165 gick av stapeln i Toronto, Kanada. För första gången någonsin hade nämligen lilla Sverige en representant i en UFC-titelfight, när Alexander “The Mauler” Gustafsson tog sig an den dominanta 93-kilosmästaren Jon Jones.

Det var inte många utanför Sverige som trodde att Gustafsson skulle ha en chans. Men matchbilden kom att chocka världen. “The Mauler” visade sig nämligen vara otroligt konkurrenskraftig, och pressade Jones hårdare än någon någonsin hade gjort dessförinnan.

Den svenske stjärnan blev bland annat den första någonsin att säkra en nedtagning mot Jones. Hans eget nedtagningsförsvar var dessutom otroligt starkt genom hela fighten, och strikingen var oerhört jämn fram till matchens slut.

Jones tog över i slutet av rond fyra efter att ha träffat Gustafsson med en klockren armbåge, som skakade svensken rejält. “The Mauler” höll dock ut tills matchtiden var över – varefter resultatet avgjordes av poängdomarna.

Många anser att Gustafsson gjorde nog för att vinna de tre första ronderna. Poängkorten sade dock något annat, då Jones tilldelades segern via ett kontroversiellt enhälligt domslut.

Jon Jones vs Alexander Gustafsson 1

Jon Jones och Alexander Gustafsson pressade varandra som aldrig förr. Foto: Micha Forssberg-MMAnytt / Privat


RELATERAT: “The Mauler” avslöjar sanningen – bakom virala bilden


Jones och Gustafsson möttes drygt fem år senare i en rematch på UFC 232, som “Bones” vann via knockout i rond tre.

Jon Jones vs Alexander Gustafsson väljs in i UFC Hall of Fame

Den första matchen mellan Jones och Gustafsson utsågs både till kvällens match efter UFC 165, samt också till årets MMA-fight 2013 av flera olika mediakällor och prisgalor.

I år väljs den dessutom in i UFC Hall of Fame, som en av tidernas mest legendariska matcher.

“The Mauler” må ha misslyckats med sitt mål att vinna mästarbältet. Men hans makalösa prestation i Toronto gjorde honom till en stor internationell stjärna och är något som sent kommer glömmas

Återupplev hela fighten från UFC 165 i videon nedan (via YouTube):


LÄS MER: “The Mauler” reagerar på mäktiga utmärkelsen: “Känns helt otroligt”

LÄS OCKSÅ: Får ärofylld utmärkelse tack vare “The Mauler” – nu reagerar Jon Jones


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Alexander GustafssonJon JonesSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara