Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Alexander Gustafsson om Jon Jones: “Är han helt jävla efterbliven eller?”

"Jag tycker att han är helt värdelös som människa," säger "The Mauler" om rivalen.

Efter helgens storslagna vinst på UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira i Stockholm gick den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson hårt ut mot den tidigare lätt tungviktsmästaren Jon Jonespresskonferensen.

Gustafsson sa bland annat att Jones “inte är en mästare i hans ögon,” på grund av hans beteende och handlade utanför buren. Något som triggade igång ett hett Twitter-bråk mellan rivalerna…

LÄS MER: Jon Jones attackerar Alexander Gustafsson efter vinsten i Stockholm: “Fucking dork”

LÄS MER: Alexander Gustafsson svarar Jones: “USADA var anledningen att jag inte vann sist”

“Vad är det för fel på mannen?”

I det senaste avsnittet av Viaplay Fight Week utvecklade “The Mauler” sina tankar kring “Bones” – och höll knappast tillbaka.

“Jag gillar inte honom. Han har haft allt och bara kastat iväg allting. Jag gillar inte hans personlighet. Han kastar bort hela sin talang, han kastar bort allt han har tävlat för. Han har tre döttrar själv och så sitter han på presskonferensen med DC och säger att han har dragit kokain helgen innan han mötte DC. Och så är han stolt! Vem säger nåt sånt där?” frågade Gustafsson innan han fortsatte:

“Är han helt jävla efterbliven? Vad är det för fel på mannen? Jag tycker att han är genomrutten som människa, rakt av. Jag tycker att han är helt värdelös som människa. Han är ju absolut världens bästa fighter, det är inget snack. Jag har sagt det tidigare, jag har all respekt för hans karriär och hans fighting. Men just som människa tycker jag att han är värdelös.”

Viaplay Fight Week med Alexander "The Mauler" Gustafsson

"JAG HADE KONTROLL I ALLA RONDER."Alexander "The Mauler" Gustafsson är exklusiv gäst i Viaplay Fight Week i sin första intervju efter #UFCStockholm och berättar om:- Knocken mot Glover Teixeira – Frieriet i oktagonen- Framtidsplanerna och drömmotståndet.#viaplayfighting

Publicerat av Viaplay Fighting Sverige den 2 juni 2017

Snacket om Jones börjar vid 12:50.

Kan få nästa titelchans

Gustafsson och Jones möttes för första gången på UFC 165 i september 2013, en match som den dåvarande mästaren tog hem via ett kontroversiellt enhälligt domslut. Resultatet i matchen, som utseddes till årets bästa, är omdiskuterat än idag och även om det blev en förlust för svensken så tog han pound-for-pound ettan till djupare vatten än någon tidigare lyckats med.

Jon Jones och Alexander Gustafsson på sjukhuset efter den fartfyllda matchen, som senare utnämndes till “Fight of the Year”.

Jones återvänder snart efter en ettårig avstängning av US Anti-Doping Agency (USADA) och utmanar då den nuvarande mästaren Daniel Cormier i en returmatch på UFC 214 den 29 juli. Mycket tyder på att “The Mauler” kan få nästa titelchans mot vinnaren.

LÄS MER: Dana Whites hyllning till Alexander Gustafsson – kan få nästa titelchans

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...