Alexander "The Mauler" Gustafsson (höger) har tappat respekten för Conor McGregor - efter skandalen i Brooklyn. Foto: UFC 223 Embedded / Khim Hjern-MMAnytt

Alexander Gustafsson om McGregor-skandalen: “Vad är det för fel på människan?”

✅ "The Mauler" riktar skarp kritik mot superstjärnans agerande ✅ "Tappar respekten för honom fullständigt"

I princip hela MMA-världen är rasande efter UFC-stjärnan Conor McGregors bedrövliga upplopp Barclays Center i Brooklyn, New York, där han under torsdagskvällen stormade in tillsammans med sitt entourage och krossade en bussruta bland annat – vilket ledde till att Michael ChiesaRay Borg samt en UFC-representant skadade sig.


RELATERAT:


Nu reagerar den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson reagerat på skandalscenerna.

“Man undrar vad det är för fel på människan. Conor McGregor har ju gjort något fantastiskt, något som ingen har gjort, och att då bara kasta bort allt och bete sig på det här sättet är att förstöra för sporten och fansen,” säger Gustafsson i en intervju med SVT Sport.

“Finns inte ord för det han har gjort”

McGregor är känd som något av ett geni när det kommer till att marknadsföra sig som fighter och skapa intresse för sina matcher. Men oavsett om agerandet var ett försök att bygga upp en potentiell match mot Khabib Nurmagomedov (som attacken var riktad mot), så anser “The Mauler” att irländaren har gått långt över gränsen.

“Ur mitt perspektiv som fighter och kollega till honom så tappar jag fullständigt respekten för honom efter det här. Det finns gränser för vad man kan göra för att promota, skapa intresse och den gränsen känns det som han har passerat för länge sedan. Det finns inte ord för det han har gjort,” säger Gustafsson och fortsätter:

“Han måste få känna på konsekvenserna, du kan inte bete dig på det här sättet. Han kommer dock säkert komma tillbaka, men han måste ju gottgöra det på något sätt, be om ursäkt eller ta sitt straff.”

Gustafssons nära vän och klubbkamrat – den topprankade svensken Ilir Latifi – var med i den aktuella bussen under upploppet. Som tur var klarade Latifi sig oskadd.


LÄS MER: EXTRA: Svenske Ilir Latifi var med på bussen – när Conor McGregor gick till attack


Håller du med Alexander Gustafsson?

Kategorier
Alexander GustafssonConor McGregorSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara