Alexander Gustafsson öppnar upp om sin UFC-karriär: “Jag är inte färdig!”

✔ Då siktar Alexander Gustafsson på comeback till oktagonen: "Saknar det"

UFC-svensken Alexander “The Mauler” Gustafsson är inte redo att lämna sporten än!

Den svenska MMA-pionjären har inte tävlat sedan juli 2020 då han förlorade mot den forna UFC-mästaren Fabricio Werdum. Det var Gustafssons tungviktsdebut och retur efter över ett år borta från buren. “The Mauler” hade tidigare pensionerat sig efter en tuff förlust mot Anthony Smith på hemmaplan.

I september 2020 var Gustafsson inbokad för att återvända till buren då han bokades in mot Paul Craig. Tyvärr kom matchen att bli inställd efter att UFC-svensken skadat sig. Trots tre raka förluster och skador så säger dock Gustafsson att han är motiverad och redo att köra igång igen!

 – Vi får se vad som händer, sade Gustafsson till ESPN. Vi pratar mycket med UFC. Jag vill slåss. Jag vill slåss tidigt i år, och i princip ta det därifrån. Jag vill ta revansch för Werdum-matchen. Jag känner att jag inte riktigt kom in i den matchen… Jag känner att jag behöver göra saker, ta en match och ta en match i taget. Jag vill tävla tidigt i år för att bara komma in där och ha kul. Ta en vinst i taget.


HETAST JUST NU


Alexander Gustafsson saknar oktagonen

Gustafsson är utan tvekan den mest meriterade MMA-atleten i Sverige. Vid tre tillfällen har han slagits om UFC-titeln men inte lyckats ta sig hela vägen trots imponerande insatser mot både Jon Jones och Daniel Cormier.

Gustafsson har ett omfattande matchfacit med vinster över namn som ex-mästaren Jan Blachowicz och nuvarande titelhållaren Glover Teixeira. Men “The Mauler” känner att han fortfarande har mycket kvar att ge.

 – Jag är väldigt glad över min karriär, fortsatte Gustafsson. Men jag känner att jag inte är färdig än, vet du? Jag skriver fortfarande på boken. Jag måste fortsätta gå in där och göra min grej. Det är vad jag saknar att göra… Jag saknar verkligen att komma tillbaka till oktagonen och slåss. Det är vad jag ska göra i princip; komma tillbaka och göra min grej.

Gustafssons tidigare tilltänkta motståndare “Bearjew” Craig har inte heller någon match inbokad i dagsläget.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...