Alexander Gustafsson om Fabricio Werdum: “Jag bröt hans näsa”

✔ "Han bröt inte min näsa, jag bröt hans" ✔ "The Mauler" tar UFC-karriären till nya höjder

I helgen kommer Alexander Gustafsson att gå sin första match i UFCs tungviktsklass då han tar sig an den före detta mästaren Fabricio Werdum.

Inför mötet så har dock deras tidigare sparring-sessioner kommit att bli något av en följetong. I en exklusiv intervju med MMAnytt så berättade “The Mauler” Gustafsson hur han besegrade legendariska brasilianaren i en gymfight för ca 10 år sedan.

Werdum kom sedan att ge sin sida av historien där han påstod att han knäade svensken i ansikte så att han fick sy ett flertal stygn. Enligt Werdum var detta dock åtta år sedan och något som skapade dålig stämning mellan honom och Gustafssons team.

I en intervju inför helgens möte så skriver Gustafsson ytterligare ett kapitel i historien.

 – Han bröt inte min näsa, jag bröt hans, sade Alexander Gustafsson med ett leende.

– Vi hade en bra sparring-session. Jag gick “all in” och det gjorde han också, det var bra sparring. Jag kommer inte ihåg vem jag fightades mot då, men jag hade mitt träningsläger och han hade sitt.

– För att göra en lång historia kort: jag spöade honom i sparringen. Jag spöade honom hårt och efter det ville han inte sparras något mer.


Relaterat:


UFC: Alexander Gustafsson vs Fabricio Werdum

Matchen är Gustafssons retur till buren efter en tuff förlust mot Anthony Smith i juni 2019. Efter submission-förlusten kom “The Mauler” att pensionera sig, men det dröjde inte lång tid innan han kände en längtan för att återvända.

Trots att han är full av självförtroende inför helgens möte så säger Gustafsson att han inte underskattar den före detta mästaren.

 – Det var en annan värld, en annan tid, sade Gustafsson om sparringen.

– Jag ser att att Werdum är i sitt livs form just nu. Jag såg honom faktiskt där ute och sa hej till honom. Han ser ut att vara i grym for och redo att köra, så jag är riktigt taggad inför denna!

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Alexander GustafssonFabricio WerdumSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...