Uppgifter: “The Mauler” klar för UFC-comeback!

✔ Går upp till tungvikt - möter ex-mästaren

Den svenske MMA-legendaren Alexander Gustafsson planeras göra UFC-comeback på “Fight Island” den 25 juli. Han väntas gå upp till tungvikt och möta ex-mästaren Fabricio Werdum, enligt källor till MMAnytt. Brasilianska Combate var först med att rapportera om nyheten.

Detta blir den svenske storstjärnans första match sedan han officiellt sett gick i pension efter UFC Stockholm förra sommaren, där han åkte på en tuff förlust mot den tidigare titelutmanaren Anthony “Lionheart” Smith.

Men efter mycket spekulation är Gustafsson alltså redo att återigen dra på sig handskarna och fightas för världens största MMA-organisation. MMAnytt var först med att rapportera om “The Maulers” comebackplaner, via en insider-källa nära hans team.


LÄS MER: Uppgifter: “The Mauler” planerar UFC-comeback!

LÄS OCKSÅ: Kryptiska hinten – från “The Mauler”


Alexander Gustafsson Foto MMAnytt Tungvikt

UFC-stjärnan Alexander “The Mauler” Gustafsson diskuterade en flytt till tungvikt med MMAnytt redan i vintras. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Alexander Gustafsson har tidigare öppnat för tungvikt

Valet att gå upp till tungvikt är inte heller helt oväntat, då det länge har spekulerats i att “The Mauler” skulle testa vingarna i den tyngsta viktklassen – något som han nämnde för MMAnytt redan i vintras.

Flytten kommer efter många framgångsrika år i lätt tungvikt, där han utmanade mästaren Jon Jones om världstiteln två gånger, och kammade in totalt tio vinster mot ett flertal av sportens toppnamn. Gustafsson var dessutom väldigt nära att vinna bältet från Daniel Cormier, i en spännande titelfight som svensken förlorade med minsta marginal via delat domslut.

UFC-galan som markerar Gustafssons comeback planeras alltså äga rum den 25 juli på “Fight Island”. Var den mystiska ön är belägen är fortfarande hemligt. Klart står att Liverpool-stjärnan Darren Till möter den tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker i huvudmatchen, samt att svenskan Pannie Kianzad också är klar för en stormatch på eventet.


RELATERAT: “The Mauler” invald i UFC Hall of Fame!


Vem har ni som vinnare – Gustafsson eller Werdum? Kommentera!

 

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara