Avslöjar: Så mycket väger “The Mauler” i tungvikt

✔ Alexander Gustafsson förklarar: "Rätt tung" ✔ Knepet: "Ingen kycklingpasta"

Den svenske MMA-legendaren Alexander Gustafsson har bekräftat att UFC-comebacken blir av den 25 juli. Då ska han göra sin debut i tungvikt mot ex-mästaren Fabricio Werdum, på Yas Island i Abu Dhabi – även känd som “Fight Island”.

Gustafsson har tidigare tävlat i 93-kilosklassen lätt tungvikt. Nu går han alltså upp till den tyngsta divisionen, där viktgränsen istället är 120,2 kilo.


LÄS MER: Alexander Gustafssons kaxiga utspel: “Jag ska krossa hans ansikte”


Det verkar dock inte som att “The Mauler” tänker utnyttja särskilt mycket av den tillåtna extravikten. Han är mest nöjd över att slippa bantningen.

– Jag går runt på strax över 107 kilo och tror att jag kommer att väga runt 105 kilo i matchen, säger Alexander Gustafsson till sajten mauler-bet.

Han förklarar:

– Även fast jag går upp en viktklass så vill jag inte lägga till onödig massa. Jag vill stanna vid vikten där jag presterar som bäst i träningen och det är omkring 103-104 kilo. Det är där jag trivs som bäst, där känner jag mig stark samtidigt som jag bibehåller snabbheten och håller mig skadefri. Tidigare när jag gick ner 15 kilo inför mina matcher kom det alltid några småskador, min rygg, mina knän eller något annat. Kroppen tar stryk när du gör den där bantningen alla dessa år.

Alexander Gustafsson: “Har alltid behövt gå ner runt 15 kilo”

Gustafsson hintade om en flytt till tungvikt redan i vintras, när MMAnytt intervjuade honom efter grapplingsegern mot MMA-talangen Anton Turkalj i Göteborg. Och eftersom förberedelserna blir kortare än vanligt inför galan den 25 juli, så blev det ett givet beslut att byta division inför återkomsten.

– Jag har alltid sett mig själv som en stor fighter i lätt tungvikt. Jag har en stor kroppshydda och går runt rätt tung. Så jag har alltid behövt gå ner runt 15 kilo för att klara invägningen. Och eftersom den här matchen precis blev färdigställd, med sex-sju veckor kvar skulle jag ändå inte ha kunnat klara 93-kilosgränsen. Men hur som helst så skulle jag ha gått upp till tungvikt för att testa på det, det är en ny utmaning enkelt sagt. Jag har inte kunnat äta en kycklingpasta under fight week på över 15 år, menar Gustafsson.


Mer om “The Mauler” på MMAnytt:


 

Vem vinner den 25 juli?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

 

Hur tror ni Alexander Gustafsson står sig i tungvikt? Kommentera!

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...