Alexander Gustafsson svenska fans
Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Alexander Gustafsson tillbaka efter skadan – vill fightas i oktober!

✅ "The Mauler" är skadefri: "Tränar varje dag" ✅ Vill få match på storgalan UFC 229: Khabib vs. McGregor

Den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson tvingades nyligen dra sig ur den planerade comebacken på UFC 227 på grund av en skada. Gustafsson ville inte avslöja vad han hade råkat ut för, men enligt honom själv var det något lindrigt – medan UFC:s vd Dana White å andra sidan hävdade att den nummer 1-rankade svensken hade åkt på en allvarlig skada i baksida lår.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Oavsett hur det egentligen låg till så säger “The Mauler” nu att allt känns bra och att han är tillbaka i full träning.

 – Jag håller mig aktiv. Jag kan träna och allt känns bra nu. Jag var bokad att fightas den fjärde augusti och så skadade jag mig, men sånt händer. Jag är här [på Allstars Training Center] och tränar varje dag och jag mår bra nu. Som jag har sagt i tidigare intervjuer var det en skitskada som inte ens var värd att nämna, men allt är lugnt nu och jag ser fram emot nästa match, säger Gustafsson i en intervju med MMA Viking.

Redo att möta “vem som helst”

Gustafsson var senast bokad att möta Volkan Oezdemir – men även han skadade sig, varpå han sedan bokades för en annan match mot Anthony Smith. Många andra namn i den lätta tungviktsdivisionen är uppbokade för närvarande och det är högst oklart om divisionens mästare, Daniel Cormier som även är titelhållare i tungvikt, kommer försvara det bältet innan den planerade titelmatchen mot Brock Lesnar nästa år.

Det har på senare tid spekulerats en hel del om en potentiell återkomst till buren för den forne mästaren Jon Jones, men även om många nog hade velat se returmatchen Jones vs. Gustafsson 2 så finns det just nu inget mer än några kryptiska inlägg på sociala medier som pekar på att dopingavstängda “Bones” kommer tillåtas återvända inom den närmsta framtiden.

Alexander Gustafsson letar motstånd och hoppas få match i oktober. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Även om han förstås vill ha så stora matcher som möjligt, så gör Gustafsson saken enkel för både sig själv och UFC.

 – Jag möter vem som helst, säger svensken.

Vill fightas på samma gala som Khabib vs. McGregor

Han har dock en önskan. Gustafsson skulle nämligen gärna fightas redan i början av oktober – om han får en plats på storgalan UFC 229 i Las Vegas. Alltså på samma gala som tidernas största UFC-match: Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor.

 – Förhoppningsvis fightas jag den sjätte oktober, kanske fightas jag i november. Jag vet inte, jag har ingen aning just nu men vi är i kontakt med UFC och letar efter en motståndare, säger Gustafsson och fortsätter:

 – Jag är redo när som helst. Det är en bra gala den sjätte oktober med Conor [McGregor] och Khabib [Nurmagomedov] och det skulle vara kul att fightas på samma kort. Men jag är flexibel och öppen för förslag.


RELATERAT: Alexander Gustafsson till MMAnytt: “DC håller i mitt bälte”


Vem borde Alexander Gustafsson möta härnäst?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste NyttUFC 229

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...