Gustafsson
Foto: Micha Forssberg/Khim Hjern-MMAnytt

Alexander Gustafsson utmanar Jon Jones!

✅ JUST NU: "The Mauler" utmanar rivalen

Det står nu klart att Jon Jones får en 15 månader retroaktiv dopingavstängning av USADA, vilket innebär att han tillåts återvända till buren från och med den 28 oktober. Det dröjde inte särskilt länge innan den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson reagerade på nyheten – genom att skicka iväg en utmaning till rivalen.

View this post on Instagram

Congratulations @jonnybones I’m really glad u are back! @dc_mma is aiming for Brock.. so let’s give the fans another legendary fight for the belt 👊🏻 @ufc @danawhite

A post shared by Alex The Mauler Gustafsson (@alexthemauler) on

“Grattis Jon Jones, jag är verkligen glad att du är tillbaka! Daniel Cormier siktar på Brock [Lesnar].. så låt oss ge fansen en annan legendarisk titelmatch,” skriver Gustafsson på Instagram.

Jones och Gustafsson möttes som känt om bältet på UFC 165 för snart fem år sedan, där de bjöd på en av tidernas bästa UFC-matcher. Det blev ett oerhört jämt krig där många ansåg att svensken gjorde nog för att bli ny mästare. Poängdomarna var dock enhälliga i sitt beslut och gav domslutsvinsten till Jones.

Kan Alexander Gustafsson möta Jon Jones på UFC 230?

Rykten och spekulationer har länge cirkulerat om en potentiell returmatch mellan Jones och Gustafsson på UFC 230, som äger rum i Madison Square Garden i New York City den tredje november. Storgalan har fortfarande ingen huvudmatch, men UFC-vd:n Dana White har å andra sidan hävdat att Jones inte kommer att fightas på galan.

Oavsett hur det blir så är det hursomhelst svårt att förneka att Gustafsson är det mest logiska alternativet för Jones när det kommer till motstånd. Inte minst eftersom dubbelmästaren Daniel Cormier tycks vilja vänta på sin superfight i tungvikt mot WWE-stjärnan Brock Lesnar innan han tar någon annan match.

Gustafsson är rankad etta i den lätta tungviktsdivisionen och fansen har länge efterfrågat ett returmöte mellan honom och Jones. Bokas den nu skulle det med största sannolikhet bli en titelmatch om interimbältet – om inte Cormier avsäger sig titeln i lätt tungvikt.

Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Ohmbet har oddsen för Jones vs. Gustafsson 2

Även om varken tid, plats eller motstånd har offentliggjorts för Jones comeback, så har MMAnytts samarbetspartner Ohmbet släppt oddsen för Jones vs. Gustafsson 2 på UFC 230.

Oddsmakarna har Gustafsson som tydlig underdog med oddset 3.00 – alltså tre gånger pengarna vid vinst. Jones är favorit och en seger för honom ger 1.43 gånger pengarna.

Detta innebär med andra ord att du som bettar 1000 kronor på Gustafsson vinner hela 3000 kronor om svensken får revansch. Samma insats på Jones ger 1430 kronor om han besegrar ”The Mauler” igen. Då matchen inte är officiellt bekräftad återbetalas insatsen om de inte möts den tredje november.

Är du ny hos Ohmbet? Öppna ett konto på bettingsidan med världens bästa UFC-odds – så får du 100 procents välkomstbonus på första insättningen!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Alexander GustafssonJon JonesSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara