Alexander "The Mauler" Gustafsson.

Alexander Gustafssons krav: Vill fightas om ett interimbälte

🎦VIDEO+TEXT ✅"The Mauler" tycker att Daniel Cormier borde lämna ifrån sig bältet ✅Vill annars fightas om en tillfällig titel

Med två raka vinster i ryggen och en förstaplats i rankingen tog den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson för givet att en titelmatch mot den lätta tungviktsmästaren Daniel Cormier skulle vänta härnäst. Nyligen fick han dock ett trist besked när det istället visade sig att “DC” kliver upp en viktklass för att utmana tungviktsmästaren Stipe Miocic i en superfight på UFC 226 i juli.

“The Mauler”, som snart är redo att återvända till buren efter ett skadeuppehåll, tror att Cormier tog titelchansen i tungvikt för att undvika honom och få en “lättare match” mot Miocic.

“Jag tror innerligt [Daniel Cormier] ser Stipe [Miocic] som en lättare match än om han skulle möta mig,” sa Gustafsson i det senaste avsnittet av Viaplay Fight Week. “Jag fattar att det är en ‘money fight’ och så vidare men alltså, jag tror att han inte riktigt vill möta mig. Och jag menar, jag vill ha min chans igen. Jag torskade på målsnöret [i den första matchen mot Cormier på UFC 192]. Det finns ingen annan för mig att möta i divisionen. Fan, det är dags för mig att kliva upp mot honom.”

Vill fortfarande gå en titelmatch härnäst

Då Cormier inte kommer vara redo att försvara bältet förens i slutet av året – om ens det – så tycker Gustafsson att han borde lämna ifrån sig bältet. Om inte det sker så ser svensken en match om interimbältet som det enda logiska alternativet.

“Antagligen så får det bli en [interimtitelmatch] mellan mig och någon annan – eller så får han släppa ifrån sig bältet,” fortsatte Gustafsson.

Det återstår att se när Gustafssons nästa match blir av, vem han kommer att möta och om något bälte då kommer att stå på spel.

Kolla in hela avsnittet av Viaplay Fight Week i videon nedan!

Viaplay Fight Week, 23 februari

I veckans avsnitt av Viaplay Fight Week får Alexander "The Mauler" Gustafsson äntligen sin match mot Daniel Cormier: "Han får släppa ifrån sig bältet".Dessutom: – David Bielkheden utmanas av svensk rival: "Skulle avsluta honom i rond två"- Waldo listar svenskmatcherna han helst vill se: "En riktig barn burner" – The Mauler och Waldo analyserar Ilir Latifis stormatch: "Det är obehagligt"#viaplayfighting

Publicerat av Viaplay Fighting den 23 februari 2018


Relaterat:


Vad tycker ni läsare – borde Alexander Gustafsson få fightas om ett interimbälte?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah