Alexander "The Mauler" Gustafsson är lika rasande som resten av MMA-världen efter Jon Jones nya dopingskandal. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Alexander Gustafssons stenhårda kritik mot Jon Jones: “Förstör hela sporten”

"Om han har dopat sig, då tycker jag att han ska lägga ner," säger Alexander "The Mauler" Gustafsson efter Jon Jones senaste dopingskandal.

Under tisdagsnatten stod det klart att UFC:s lätta tungviktsmästare Jon Jones återigen testat positivt i en dopingkontroll – denna gång för den anabola steroiden Turinabol, enligt flera uppgifter.

LÄS MER: Jon Jones testar positivt igen – var dopad under UFC 214

Nyheten togs inte emot väl av den potentiella titelutmanaren, svenske Alexander Gustafsson, som menar att han inte alls är förvånad.

“Det är tråkigt som fan om det nu stämmer. Vi får se vad som händer. Det är astråkigt. Det tar aldrig slut med den här killen. Jag är inte alls förvånad,” säger Gustafsson i en intervju med Expressen och fortsätter:

“Han kastar bort allt vad han byggt upp. Det gjorde han förut, men då kom han tillbaka och dominerade igen. Det var imponerande att se. Och sedan dyker det upp en sån här grej igen. Det här förstör alltihop. Det är tråkigt för honom, det är tråkigt för sporten, det är tråkigt för alla inblandade.”

LÄS MER: Twitter rasar efter Jon Jones dopingskandal

Alexander Gustafsson är den som har gett Jon Jones sin tuffaste match hittills i karriären. De möttes i ett spännande krig på UFC 165 för snart fyra år sedan, där “The Mauler” förlorade ett sylvasst domarbeslut. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

“Han förstör bara mer och mer”

“The Mauler”, som tidigare har förlorat ett kontroversiellt domslut mot Jones i ett hyllat femronderskrig för snart fyra år sedan, anser att rivalen borde lägga ner karriären om det positiva dopingtestet slås fast.

“Vi får se när testet kommer tillbaka. Om han har dopat sig, då tycker jag att han ska lägga ner. Han förstör bara mer och mer. Han förstör för hela sporten, för alla fans, det är tråkigt,” säger Gustafsson, som ändå menar att han inte riktigt är redo att helt döma ut Jones ännu, och fortsätter:

“Jag vill ha en förklaring. Medierna har lätt att dra i väg med saker och ting, jag vill ha mer bevis. Jag hade velat möta honom, men om han har dopat sig och alla prov bekräftar det, då får vi ta det då.”

Enligt uppgifter till MMAnytt diskuterades Gustafsson som en möjlig titelutmanare till Jones, innan dopingnyheten slog ner som en bomb. UFC:s vd Dana White avslöjade dessutom att de tittade närmare på en potentiell superfight mellan “Bones” och tungviktsmästaren Stipe Miocic, men nu ser det alltså ut att dröja ett bra tag innan någon ny match kan bli aktuell för den topprankade stjärnan.

LÄS MER: Uppgifter: Alexander Gustafsson planeras möta Jon Jones på UFC 218

LÄS MER: Jon Jones vs. Stipe Miocic var på gång innan skandalen

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara