Alexander "The Mauler" Gustafsson.

Dana White har fortfarande stora planer för Alexander Gustafsson

✅UFC-bossen bekräftar att supermatchen mellan Alexander Gustafsson och Luke Rockhold är inställd

Matchen mellan #1-rankade lätt tungviktaren Alexander “The Mauler” Gustafsson och den före detta mästaren Luke Rockhold må vara inställd men UFCs president Dana White har inte förlorat hoppet om att se svensken i buren inom ett par månader. Under presskonferensen efter UFC Liverpool kunde White avslöja att de planerar att hitta en ny motståndare för “The Mauler” och att han fortfarande planeras att delta under UFC 227 den 4 augusti i Las Vegas.


Otäcka skadan hindrar Rockhold från att möta “The Mauler” i sommar


“Vi kommer behålla honom på matchkortet”

UFC Liverpool kom att bjuda på ännu en svensk seger i buren då Lina “The Elbow Queen” Länsberg tog hem karriärens andra UFC-vinst genom att besegra Gina Mazany via enhälligt domslut.

Hon var dock inte den enda svensk som kom att få strålkastarna riktade mot sig då även “The Mauler” Gustafsson kom upp på tapeten under presskonferensen som tog vid efter matchkortet.

Gustafsson var planerad att möta den före detta mellanviktsmästaren Luke Rockhold i en efterlängtad supermatch men olyckligtvis kom Rockhold att dra på sig en skada som kommer att hålla honom borta från tävlan åtminstone till slutet av året.

Det betyder att Gustafsson vs. Rockhold inte kommer att ta vid under UFC 227 som planerat men White tänker fortfarande behålla svensken på den efterlängtade galan och istället hitta hitta en ny motståndare åt honom:

“We have to get him another opponent,” sade White om Gustafsson på presskonferensen efter UFC Liverpool. “We’ll keep him on that card and get him another opponent. Rockhold screwed up his shin.”

Gustafsson har inte varit i buren sedan han besegrade Glover Teixeira i en imponerande match inför den svenska publiken, exakt ett år idag.

En axelskada och operation har hållit svensken borta från tävlan men han är nu frisk och har nyligen skrivit nytt kontrakt med UFC. Nu gäller det bara att hitta en värdig motståndare åt “The Mauler”.

 

Vem skulle du vilja se honom möta?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...