Daniel Cormier har en motståndare i tankarna för Alexander Gustafsson

✅Vinnaren skulle utmana om titeln i lätt tungvikt ✅ Åsikt: En riktig vettig motståndare för Gustafsson ⚠️ BILDEN: Luke Rockholds omfattande operation - resultatet!

Den regerande lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier håller just nu på att förbereda sig inför ett tungviktsmöte med Stipe Miocic men det hindrar inte honom från att leka matchmäklare. Under helgens huvudmatch mellan Robert Whittaker och Yoel Romero så avslöjade Cormier vem han vill att Alexander “The Mauler” Gustafsson ska möta i sin nästa match.

Gustafsson vs. Romero – för nästa titelchans?

Cormier har inte många matcher kvar i sin MMA-karriär då han redan sagt att han kommer att lägga handskarna på hyllan i mars 2019.

Det är ett definitivt datum för Cormier som säger att det inte kommer finns något alternativ för honom bortom det datumet:

“Come March, I will have 12 months, at max, left,” sade Cormier i början av 2017. “I’m going to be done by March 20, 2019. I won’t be fighting again.”

Det betyder att Gustafsson kommer att behöva skynda sig för att få chansen att möta Cormier på nytt och lägga händerna på bältet.

Svensken var inplanerad att möta Luke Rockhold men i maj kunde MMAnytt rapportera att matchen blivit inställd efter att Rockhold dragit på sig en rejäl skada.

Rockhold har nu genomfört en omfattande operation men är fortfarande rejält tilltygad:

Eftersom Rockhold inte har möjligheten att tävla längre så föreslår Cormier att Gustafsson ska möta Romero i en lätt tungviktsmatch för att avgöra vem som ska få nästa titelchans mot honom:

Det är inte första gången som en match mellan Gustafsson och Romero matchas, tidigare i månaden sade UFCs president Dana White att han ville se Romero gå upp en viktklass och utmana #1-rankade Gustafsson om kubanen vann.

Trots att Romero inte tog hem varken bältet eller vinsten i helgen så kan man definitivt säga att intresset ökade för att se kubanen i buren igen.

Gustafsson vore en perfekt motståndare för honom och en vinst för svensken skulle definitivt cementera hans plats i toppen av divisionen och utan tvekan göra honom som den definitiva motståndaren för Cormier, eller Miocic.

Gustafsson har per dags dato inte tävlat på över ett år och det finns få motståndare som är vettiga för “The Mauler”. En möjlig matchning för honom vore vinnaren av Mauricio “Shogun” Rua vs. Volkan Oezdemir men det är endast om “No Time” Oezdemir går segrandes ur mötet då svensken redan besegrat brasilianaren.

 

Vill du se Gustafsson vs. Romero?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...