UFC MMA Alexander Gustafsson Jon Jones
Från vänster: UFC-stjärnorna Alexander "The Mauler" Gustafsson och Jon Jones. Foton: Per Häljestam-USA TODAY Sports samt Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports.

Jon Jones rasar mot förutsättningarna – i “The Mauler”-matchen

✅ "Hittade ändå ett sätt att vinna ..."

Hela galan flyttades från Las Vegas till Los Angeles på sex dagars varsel, bara för att Jon Jones inte klarade sina dopingtester. Men nu väljer den kontroversielle UFC-mästaren att ändå klaga på förutsättningarna runt returmatchen med sin svenska rival: Alexander “The Mauler” Gustafsson.

Det är närmare bestämt matchdomaren, Mike Beltran, som Jones ser tillbaka på med frustration.

– Jag kände att den domaren gav mig en skum jävla energi både backstage och även i buren. Men jag avslutade Gustafsson ändå, säger Jon Jones – som menar att det är “guds plan” att han ska fortsätta skörda framgångar.

– Guds vilja är guds vilja, så det kommer inte spela någon roll vem som är domaren, fortsätter Jones, syftandes på helgens titelfight mot Dominick Reyes på UFC 247.

Jon Jones om konstanta varningarna: “Stor distraktion”

Vad som specifikt störde Jones i den andra matchen mot Gustafsson, var hur han varnades för ögonpetningar. Något som Jones – till domarens försvar – har varit notorisk för genom karriären.

– I min senaste Gustafsson-fight så sa domaren “akta fingrarna, Jon” hela tiden. Men mina fingrar var liksom inte ens ute vid tillfällena, men ändå så fortsatte han att vråla det till mig, vilket var en stor distraktion.

Men oavsett de upplevda förutsättningarna i helgens kommande titelmatch, så är Jones inte orolig.

– Jag hittade ändå ett sätt att inte bara vinna, men också avsluta matchen mot Gustafsson, konstaterar han.

UFC 247: Jones vs. Reyes äger rum i Toyota Center i Houston, Texas under lördagsnatten. Klicka här för mer information om galan, där vi även får se en annan titelfight samt svenske Ilir Latifi gå en toppmatch i tungvikt.


RELATERAT: Domaren hyllas – tröstade “The Mauler” efter svidande förlusten


 

Kategorier
Alexander GustafssonJon JonesSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara