Jon Jones Anthony Smith
Från vänster: Svenske Alexander "The Mauler" Gustafsson och Anthony "Lionheart" Smith. Foto: MMAnytt

Anthony Smith: Därför behöver Jon Jones besegra Alexander Gustafsson

✅ "Lionhearts" resonemang: "Jag känner det i min själ"

Den 29 december får svenske Alexander Gustafsson återigen chansen på UFC:s lätta tungviktstitel. Då gör “The Mauler” upp med Jon Jones i en returmatch från deras klassiska tidigare titelmöte på UFC 165 för över fem år sedan.

UFC 232: Jones vs. Gustafsson 2 – här är den officiella postern

Vill bli historisk

Det förra mötet resulterade i ett domslut i Jones favör efter fem riktigt jämna ronder. När den tidigare mästaren nu gör sin återkomst efter sin andra dopingavstängning finns det åtminstone en fighter i divisionen som hoppas att han kommer att upprepa bedriften – nämligen Anthony “Lionheart” Smith.

Anledningen? Smith är helt säker på att han kan besegra Jones i en framtida titelmatch, och därmed bli den första att besegra honom (Jones enda tidigare förlust kommer via en kontroversiell diskvalifikation mot Matt Hamill).

– Jag tror att Jones vinner. Jag behöver det. Jag känner i min själ att jag kan besegra Jones, jag vet att jag kan göra det. Jag har alltid trott det, oavsett hur löjligt det låter för alla andra. Det är inte en omöjlig uppgift och jag vill bli den första som besegrar Jon Jones, säger Smith till Sporting News.

Anthony Smith Jon Jones Anthony Smith

Från vänster: Jon Jones och Alexander Gustafsson, som gör upp igen den 29 december i Las Vegas.

“Han är en fuskare”

Jones har alltså stängts av två gånger tidigare för otillåtna substanser, och fick en kortare avstängning för sin andra förseelse än vad många hade förväntat sig. Och att Jones skulle vara en fuskare råder det inga tvivel om, menar Smith.

Läs också: Jon Jones inte imponerad över “Lionhearts” seger – får svar på tal

Samtidigt fasthåller han vid att han vill besegra den tidigare mästaren av enbart sportsliga anledningar.

– Om jag tror att Jon Jones är en fuskare? Ja, det gör jag. Men det är inte därför jag vill möta honom. Jag vill möta honom för att han är den bästa någonsin. Jag tror att jag har de färdigheter som krävs för att slå honom, avslutar “Lionheart”.

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara