Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Jon Jones och Daniel Cormier går ihop – Hånar Alexander Gustafsson

✅De två rivalerna finner oväntad vänskap i sitt förlöjligande av Alexander Gustafsson

Det hela började med att lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier hånade den #1-rankade Alexander “The Mauler” Gustafsson i både livesändning och på sociala medier. Det hela tog dock en oväntad twist då Cormiers och Gustafssons största rival, den före detta mästaren Jon “Bones” Jones, tog Cormiers parti och också valde att förlöjliga den talangfulla svensken.


Daniel Cormier dissar Alexander Gustafsson – Se svenskens iskalla svar


Rivalerna Jon Jones och “DC” går ihop

Det har varit några hektiska dagar för “The Mauler” Gustafsson. Han har bland annat gästat Joe Rogans podcast och suttit i TV-soffan med den regerande divisionsmästaren Cormier där de bjöd på en minst sagt spänd intervju.

Utöver det så har “The Mauler” även skrivit på ett nytt UFC-kontrakt som kallas för svenskens “mest lukrativa deal någonsin”.

Cirkusen har dock inte stannat där då den skandalomsusade “Bones” Jones fick nys om Cormiers diss mot Gustafsson och valde att ta “DCs” parti:

“I don’t even like DC and I enjoyed this. Too funny! Alex bring all your tough guy shit to the championship rounds next time.”

Gustafsson har delat bur med både Jones och Cormier och bjudit dem båda på deras svåraste titelförsvar. Den 21 september 2013 möttes “The Mauler” och Jones i en titelmatch som efter fem ronder gick till “Bones” via enhälligt domslut. Jones vs. Gustafsson valdes till Fight of the Year av bland annat UFC, MMA Fighting och Sherdog.

Den 3 oktober 2015 var det dags för svensken att på nytt kliva in i buren för att kämpa om bältet.

Han mötte Cormier och trots en mycket jämn och hård match så blev det slutligen “DC” som gick hem med bältet via delat domslut. Sedan dess har Gustafsson försökt att få till en returmatch mot både “DC” och “Bones” utan framgång.

Med en alltmer hätsk stämning i toppen så kan intresset bli ännu större för en returmatch mot Cormier efter att “DC” utmanat Stipe Miocic om bältet i juli.

Relaterat:

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...