Managerns kommentar: Alexander “The Mauler” Gustafsson ‘på väg tillbaka’!

✔ Återvänder Gustafsson snart?

Det ser ut som att den svenske lätt tungviktaren och UFC-fightern Alexander “The Mauler Gustafsson är på väg tillbaka!

Tidigare idag postade Gustafssons manager Majdi Shammas ett inlägg som starkt antyder på att “The Mauler” återvänder till buren.

gustafsson insta

– Mästaren är sakta på väg tillbaka, skrev Shammas.

För tillfället finns inget utsatt datum för Gustafssons återkomst – som inte är helt fastställd över huvud taget. Källor till MMAnytt kan dock berätta att den svenske lätt tungviktaren tränat intensivt på sin hemklubb Allstars Training Center i Stockholm, något som talar för en comeback.


HETAST JUST NU 


Tuff förlustsvit

I dagsläget är Gustafsson i en tuff sits. Han har förlorat sina tre senaste matcher – alla via avslut.

På UFC 232 i december 2018 utmanade Gustafsson om UFCs lätt tungviktstitel för tredje gången. Returmatchen mot Jon Jones slutade dock i förlust via teknisk knockout i den tredje ronden.

Därefter ställdes Gustafsson mot Anthony Smith i Globen i Stockholm. Trots en stark inledning och faktumet att Gustafsson höll på att vinna matchen hamnade han på marken i den fjärde ronden och tvingades klappa ut till en rear naked choke i den fjärde ronden.

Sedan flyttade Gustafsson till tungvikt och mötte den forne mästaren Fabricio Werdum. Återigen började Gustafsson starkt men tvingades klappa ut till en armbar i den första ronden.

Gustafsson senaste seger skedde i maj 2017 – och kan vara hans mest imponerande. På hemmaplan i Stockholm tog “The Mauler” emot brasilianaren Glover Teixeira och dominerade bortafightern nästan hela matchen. Svensken avslutade Teixeira tidigt i den femte ronden och friade sedan till sin flickvän efteråt.

Vem borde Alexander Gustafsson möta när han kommer tillbaka till UFC?

 

Foto: Stefan Romare

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara