Uppgifter: Alexander Gustafsson planeras möta Luke Rockhold

✅ Alexander Gustafsson vs. Luke Rockhold uppges vara nära att färdigställas ✅ Ryktet: Kan bli en match om interimtiteln ✅ OBS! Artikeln uppdaterad med mer info!

Artikeln uppdaterades den 6/5 kl. 02.03 med ytterligare information.


Den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson har varit tydlig med att han vill fightas om interimbältet härnäst – och nu ryktas han få sin önskan uppfylld. Den forne mellanviktsmästaren Michael Bisping hävdar nämligen att det snackas om en tillfällig titelmatch i lätt tungvikt mellan “The Mauler” och den topprankade mellanviktaren Luke Rockhold.

Daniel Cormier är just nu den regerande mästaren i lätt tungvikt, men han kommer härnäst utmana Stipe Miocic om tungviktstiteln på UFC 226 och det är för närvarande oklart vad som blir hans nästa steg därefter.

Nya uppgifter: Bara en tidsfråga innan matchen bokas

Även MMA Fightings Ariel Helwani bekräftar att Gustafsson vs. Rockhold har diskuterats och menar att det mer eller mindre är en tidsfråga innan matchen bokas – även om han dock inte nämner något om en interimtitel.

Vidare har Combates Raphael Marinho fått uppgifter om att UFC planerar att boka matchen, även om något datum inte spikats ännu. Precis som Helwani beskriver Marinho det som en tidsfråga och skriver att organisationen just nu väntar på att Rockhold ska få läkarnas godkännande att återvända, då han nyligen har tagit ur stygn från ett jack på skenbenet.

Knockade Glover Teixeira brutalt i Stockholm

Gustafsson (18-4 MMA, 10-4 UFC) är rankad etta i den lätta tungvikten och står för närvarande med två raka segrar. Efter en enhällig domslutsvinst över Jan Blachowicz stod han senast för en dominant insats mot topprankade Glover Teixeira i maj förra året. “The Mauler” tog sig an Teixeira i huvudmatchen på UFC Fight Night 109 i Globen i Stockholm – och gick segrande via en brutal knockout i den femte ronden.

Svensken har tidigare utmanat om det “riktiga” bältet i divisionen vid två tillfällen, först mot Jon Jones och senast mot Daniel Cormier. I bägge titelmatcherna stod Gustafsson för starka insatser – men föll båda gångerna på målsnöret då han förlorade via jämna domslut.

Utmanade Yoel Romero om interimbältet i mellanvikt

Rockhold (16-4 MMA, 6-3 UFC) har själv förlorat två av sina tre senaste matcher. Bägge nederlagen var dock i titelmatcher. Den forne mästaren, som just nu är rankad på tredje plats i mellanvikten, blev först knockad av Michael Bisping innan han tog sig tillbaka till segerspåret genom att avsluta David Branch via teknisk knockout. Sist han var aktuell gjorde Rockhold upp mot Yoel Romero i en match om interimbältet i mellanvikt på UFC 211 i februari – där han blev knockad i den tredje ronden.

Rockhold har sedan förlusten mot Romero uppgett att han planerar att kliva upp till lätt tungvikt då han känner att viktnedgången börjar bli för tuff.


Relaterat:


 

Kategorier
Alexander GustafssonRykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara