Alexander The Mauler Gustafsson Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports
Alexander The Mauler Gustafsson under det första mötet med Jon Jones. Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

The Mauler redo att gå upp till tungvikt – för att möta Jon Jones

✅ Alexander "The Mauler" Gustafsson är villig att byta viktklass för en returmatch mot Jon Jones

Den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson har inte gjort någon hemlighet av vem han vill möta härnäst. “The Mauler” ser ett efterlängtat returmöte mot rivalen Jon Jones som det enda logiska alternativet i nuläget – och han är beredd att vara flexibel för att kunna få till stormatchen.

Är det så att Jones skulle ha svårt att ta sig ner till 93-kilosgränsen som gäller för lätt tungvikt, så är Gustafsson beredd att anpassa sig och acceptera en högre viktgräns. Vare sig det gäller catchvikt – eller hela vägen upp till tungvikt. Det klargjorde svensken i en intervju med ESPN:s Ariel Helwani under måndagen.

“He’s a big light heavyweight, I’m a big light heavyweight, that makes sense,” sa Gustafsson.


LÄS MER: Alexander Gustafsson backar inte för en returmatch: “Jones kan backa om han vill”


The Mauler: “För bra match för att inte bli om bältet”

Samtidigt anser “The Mauler” att returmatchen mot Jones är för stor för att inte ha ett bälte på spel. En titelmatch i lätt tungvikt mellan de två vore med andra ord det mest lämpliga, enligt Gustafsson. I synnerhet med tanke på att dubbelmästaren Daniel Cormier just nu tycks rikta allt sitt fokus mot WWE-stjärnan Brock Lesnar, som han planeras försvara tungviktsbältet mot i början av nästa år.

“I think it’s a great fight and it’s too good not to be about the belt. [Jon Jones] never lost, they took his belt away. And ‘DC’ doesn’t want to fight, he’s a heavyweight now, aiming at Brock [Lesnar]” fortsatte Gustafsson.

Gustafsson mötte Jones för första gången i en titelmatch för drygt fem år sedan i vad som blev en av tidernas bästa UFC-matcher. “The Mauler” förlorade via enhälligt domslut, men många ansåg att svensken gjorde nog för att förtjäna segern.


RELATERAT: Bildextra: Fem år sedan UFC 165: Jones vs. Gustafsson


Då UFC 230 fortfarande saknar huvudmatch, så hoppas många på att få se Jones vs. Gustafsson 2 den tredje november i New York City. Både UFC:s vd Dana White och Jones manager Malki Kawa har dock uppgett att det inte är aktuellt i dagsläget.

UFC Stockholm live streaming på Viaplay.se - Missa inte UFC Fight Night: Gustafsson vs. Smith
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...