Foto: Khim Hjern/MMAnytt

“The Mauler” dissar Cormier vs. Miocic: “Sluta spring från mig”

✅ Gustafsson bryter tystnaden ✅ Returmatchen blir rejält uppskjuten ✅ Vem borde han möta nu?

När nyheten om titelmatchen mellan tungviktsmästaren Stipe Miocic och lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier gjordes offentlig så sände det svallvågor i hela MMA-världen. Förutom mestadels positiva Twitter-reaktioner så fanns det dem som ifrågasatte matchen och en av dem är MMA-stjärnan Alexander Gustafsson som tycker att Cormier borde möta honom istället.

Har haft en tuff tid sedan den senaste matchen

I ett Instagram-inlägg så reagerar svensken på titelmatchen mellan Miocic och Cormier och skriver att “DC” borde sluta springa ifrån honom och acceptera en returmatch.

I inlägget så säger även svensken att han har haft en tuff tid sedan den senaste matchen, en uppvisning på svensk mark där han fullkomligen körde över Glover Teixeira och tog hem sin andra raka vinst.

“The Mauler” har den senaste tiden varit sparsam med sina intervjuer och uttalanden men tidigare i månaden kunde MMAnytt rapportera att han genomgått två operationer som han just nu håller på att återhämta sig ifrån.

@dc_mma is fighting stipe?! Well stop run and fight me! Don’t even think about giving the fight to anyone else! I have been quite, had a tough time after my last fight (injury etc.) but I’m next in line and the dc fight is mine! Come on, let’s have a another dance for the fans! @ufc

A post shared by Alex The Mauler Gustafsson (@alexthemauler) on


Röstning: En överväldigande majoritet vill se Cormier vs. Gustafsson 2


Ville möta vinnaren av Cormier vs. Volkan

Gustafsson har varit öppen med sina intentioner att slåss om bältet men tyvärr har operationerna hindrat honom från att kunna utmana och boka matcher.

“The Mauler” kommer nu att få vänta bra länge om han vill möta Cormier och frågan är om han borde ta en match emellan och därmed riskera sin titelchans?

När det gjordes en omröstning så ville en överväldigande majoritet se en returmatch mellan Cormier och Gustafsson, det verkar som att fansen kommer att få vänta innan den matchen blir av.

Miocic vs. Cormier kommer att köras under UFC 226 den 7 juli.

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]