“The Mauler” har bältet i sikte – vill möta Daniel Cormier härnäst

🎦 VIDEO+TEXT 🇸🇪 Alexander Gustafsson tillbaka i sparring efter skadan ✅ Planen: Så ska han få nästa titelchans

I den delade huvudmatchen under helgens UFC 220 fick vi se den lätta tungviktsmästaren Daniel Cormier tillbaka i buren för ett nytt titelförsvar. Denna gång ställdes han mot den nummer 2-rankade schweizaren Volkan Oezdemir – som han besegrade via teknisk knockout i den andra ronden efter en dominant insats.

Många blev imponerade av mästarens utklassning av utmanaren. En som inte är lika imponerad är dock den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson, som är rankad etta i divisionen.

“Jag är inte imponerad, jag är inte det,” sa Gustafsson i det senaste avsnittet av Viaplay Fight Week. “Jag visste att DC skulle vinna, först och främst. Volkan har ju inte bevisat sig riktigt än var han står någonstans. Han slår hårt, det vet alla – men vad han har för mer egenskaper. Och nu såg vi i matchen här att han slår hårt de första minuterna men sen… ja, DC kände att han kunde ta [slagen], han log lite och tog ner honom på backen, körde en crucifix och poundade ut honom. Så jag är inte imponerad av Volkan överhuvudtaget och jag tyckte inte DC såg så jävla vass ut ändå.”

Tror att “DC” påverkades av knockouten på UFC 214

“DC” blev som känt knockad av Jon Jones på UFC 214, men fick sedan tillbaka bältet då Jones testade positivt för steroider och matchresultatet ändrades till en No Contest. Och enligt “The Mauler” kan knocken ha påverkat honom.


LÄS MER: Jon Jones testar positivt igen – var dopad under UFC 214

LÄS OCKSÅ: Jon Jones blir av med bältet – ges tillbaka till Daniel Cormier


“Jag vet inte, jag kanske är jättekritisk men jag tyckte att han presterade bättre mot mig och i andra matcher än vad han gjorde i den här matchen. Jag tror nästan att den här sista matchen mot Jon Jones har påverkat honom lite. Jag tror att han är lite… han såg lite slow ut tyckte jag. Jag vet inte.”

Daniel Cormier utbyte slag med Volkan Oezdemir ståendes, innan han sedan tog ner “No Time” och dominerade honom på marken. Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports

Riktar skarp kritik mot Oezdemirs grappling

Enligt Gustafsson kunde Cormier glänsa mer på grund av “No Times” låga nivå av grappling.

“Crucifixen… är man på vår nivå så ser du inte det här. Och bara att han gör det på Volkan – det säger ju allt om vad Volkan har för kvalitet och kapacitet på marken bland annat. Jag menar, det räcker inte att bara slå hårt – du måste vara komplett och speciellt om du tävlar om titeln.”

“Ska jag tävla – då är det mot DC. Punkt.”

Bortsett från faktumet att Gustafsson är högst rankad i den lätta tungvikten, så kan man också snabbt konstatera att det inte finns många fler alternativa titelutmanare bland toppskiktet. Glover Teixeira, som delar Oezdemirs andraplats i rankingen, blev knockad av just Gustafsson förra året medan nummer 4-rankade Jimi Manuwa kommer från en knockoutförlust mot Oezdemir i sin senaste match.


LÄS MER: Dana Whites hyllning till Alexander Gustafsson – kan få nästa titelchans

LÄS OCKSÅ: Dana White vill boka superfighten Stipe Miocic vs. Daniel Cormier


Gustafsson, som kommer från två raka vinster och dessutom har en historia med Cormier efter deras jämna och underhållande titelmatch på UFC 192, ser det därför som en självklarhet att han blir den nästa att utmana om titeln.

“Nej, det är DC som gäller, helt klart,” svarade Gustafsson på frågan om han kan tänka sig att möta någon annan än Cormier härnäst. “Det finns ingen annan motståndare som jag ens kan tänka mig att möta, utan jag kommer tävla och ska jag tävla – då är det mot DC. Punkt.”

Alexander “The Mauler” Gustafsson dominerade senast topprankade Glover Teixeira och knockade honom i den femte ronden på UFC Fight Night 109, som gick av stapeln i Globen i Stockholm i maj förra året. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Tänker ta ett par möten i USA – för att säkra titelchansen

I slutet av augusti förra året drabbades Gustafsson av en axelskada. Hans nyckelben lossnade vilket tvingade honom att operera in en platta som han sedan kunde ta ut efter tre månader. Därefter har han rehabiliterat axeln sakta men säkert och nu är han så pass återhämtad att han kunnat börja sparras igen.


LÄS MER: Alexander Gustafsson bryter tystnaden om skadan – operationen lyckad

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson på bättringsvägen – snart redo för ny match


Nu är planen tydlig. “The Mauler” kommer härnäst lösa ett visum för att kunna åka till USA, där han planerar att ta en del möten för att sedan, förhoppningsvis, bokas för en returmatch mot Cormier i någon gång under våren eller början av sommaren.

“Axeln har ju läkt på bra, jag har lite småfix kvar men jag sparras – jag sparrades med Ilir [Latifi] idag – och är igång liksom. Och det känns bra. Jag menar, jag ska inte pressa det för hårt men fan, våren, senvåren, början på sommaren är jag redo,” svarade Gustafsson på frågan om när han är redo att återvända till buren och fortsatte:

“Jag har lite att fixa liksom med visum till USA och de här grejerna. När jag är klar med det så sticker jag till staterna och tar ett par möten och sen förhoppningsvis så har jag en match mot DC. Det är så planen är.”


LÄS MER: “The Mauler” om Daniel Cormier: ”Nästa gång sopar jag mattan med honom”

LÄS OCKSÅ: Röstning: En överväldigande majoritet vill se Cormier vs. Gustafsson 2


Se hela intervjun här!

I videon nedan kan du se hela avsnittet:

Viaplay Fight Week, 26 januari

I veckans avsnitt av Viaplay Fight Week:- Alexander "The Mauler" Gustafsson: "Finns ingen annan motståndare för mig än Daniel Cormier."- Panelen om världens främsta kvinnliga UFC-fighters. – Oliver Enkamp får några tips av Waldo och Alex inför sin fight i #UFCLondon.#viaplayfighting

Publicerat av Viaplay Fighting den 26 januari 2018

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...