“The Mauler” om Daniel Cormier: “Nästa gång sopar jag mattan med honom”

Alexander Gustafsson säger att han gick på halvfart i sin senaste titelmatch mot "DC" - är stensäker på vinst om de möts igen.

Den tredje oktober 2015 gick den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson sin andra och senaste titelmatch i UFC. Efter att ha förlorat ett jämnt domslut mot Jon Jones i sitt första försök att knipa det lätta tungviktsbältet, utmanade han denna gång Daniel Cormier i huvudmatchen på UFC 192 i Houston, Texas.

Även i matchen mot Cormier föll “The Mauler” på målsnöret efter ännu ett tufft femronderskrig, där svensken förlorade via ett sylvasst delat domslut.

“Det var en split decision på en halvt arbetande Alex – jag hade liksom kunnat ta det till en helt annan nivå,” sa Gustafsson om sin instats mot Cormier i det senaste avsnittet av Viaplay Fight Week. “Jag hade kunnat använda mig av den boxning som jag hade mot Thiago Silva i Stockholm första gången, som jag hade mot Glover [Teixeira] sista gången i Globen. Jag kan ta fram så mycket mer – ändå stod jag på halvdistans med honom och käkade hans små uppercuts och krokar.”

Alexander Gustafsson var mycket nära en vinst mot Daniel Cormier för drygt två år sedan. Nu hoppas “The Mauler” kunna få till ett returmöte – där han menar att han kommer dominera “DC” totalt. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Tredje gången gillt?

Gustafsson står just nu med en vinstsvit på två raka matcher och imponerande senast stort när han dominerade och knockade ovannämnda Teixeira på UFC Fight Night 109 i Stockholm tidigare i år. Men trots att svensken är rankad etta i divisionen tyder det mesta på att nästa titelchans kommer gå till den nummer 2-rankade schweizaren Volkan Oezdemir istället.

“The Mauler” har tidigare sagt att han har siktet inställt på att möta vinnaren av den potentiella matchen, om den nu blir officiell. Och Gustafsson är extremt självsäker på att han kommer ta bältet i sitt tredje försök vem som än segrar mellan Cormier och Oezdemir – även om han förstås hoppas på “DC” som han känner att han kan “sopa mattan med”.

“Jag skulle vilja ta tillbaka min förlust mot DC, helt klart. Jag vet att jag kan vinna mot honom – jag gjorde en skitmatch sist. Jag gjorde så mot honom med den kapaciteten jag använde mig av och jag vet att jag har mycket, mycket mer att ge. Så nästa gång jag möter honom så sopar jag mattan med honom – så enkelt är det,” sa Gustafsson och fortsatte:

“Och Volkan tror jag inte är redo för DC överhuvudtaget. Skulle han vinna på en ‘lucky shot’, som han gjorde mot Jimi [Manuwa] till exempel, så är det inga konstigheter – då tar jag honom också.”

RELATERAT: Alexander Gustafsson bryter tystnaden – synar Daniel Cormiers bluff

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara