UFC intresserade av att sätta “The Mauler” mot “OSP”

✅ Efter helgens submissionvinst har nu Saint Preux stigit rankningen ✅ Kan detta bli Alexander Gustafssons nästa match?

En av de som trädde fram som en av de största vinnarna under UFC Fight Night 132 var lätt tungviktaren Ovince “OSP” Saint Preux (23-11), som återvände till vinstkolumnen efter att ha slagit Tyson Pedro via submission i den första ronden. Den segern kan nu ha bäddat för en stormatch: Mot den svenske, tvåfaldige titelutmanaren Alexander “The mauler” Gustafsson (18-4).

MMA-journalisten Brett Okamoto från ESPN berättade nyligen via Twitter att UFC är intresserade av att sätta “OSP” mot den svenske fightern på UFC 227, som äger rum den fjärde augusti i Los Angeles.

Gustafsson inaktiv på över ett år

Sist Gustafsson var aktuell var i maj förra året där han knockade brassen Glover Teixeira i den femte ronden i en strålande prestation. Han sitter nu på en två matcher lång vinstsvit, som dessutom inkluderar en poängseger över polske Jan Blachowicz. Han utmanade om UFC-titeln i oktober 2015 under UFC 192, men förlorade ett jämnt, delat domslut mot den regerande lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier.

Saint Preux har nu vunnit fyra utav sina fem senaste matcher, bland annat segrar över Corey Anderson, där den enda förlusten kommit via submission signerad “The Maulers” lagkamrat Ilir Latifi. “OSP” är den mest aktiva fightern i UFCs lätt tungviktsdivision, och han har gått hela sex matcher sedan 2017.

Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara