Obesegrade svensken klar för toppmatch mot UFC-veteran

✅ Amir Albazi har vunnit 11 matcher i rad ✅ Nu möter han flerfaldige mästaren "Shorty"

Den London-baserade svensken Amir Albazi gör inte mycket väsen av sig. Han låter prestationerna i buren tala för sig och börjar snabbt närma sig världstoppen. Talangen, som representerar London Shootfighters, står idag obesegrad med elva raka vinster och hans två senaste matcher har ägt rum i topporganisationen Bellator MMA.

Nu har Albazi, 25, bokats för sin största match hittills i karriären mot en av världens främsta flugviktare. Han kommer nämligen möta den tvåfaldige IMMAF-världsmästaren, tidigare Titan FC-dubbelmästaren och forne UFC-fightern Jose Torres. Toppmatchen går av stapeln på Brave CF 22 i Manila, Filippinerna den 15 mars.

View this post on Instagram

Thrilla in Manilla 🔥👊🏼 15 of march

A post shared by Amir “The Prince 👑” Albazi (@amiralbazi) on

Amir Albazi vann stort på Bellator 200

Albazi (11-0) har trots sin unga ålder varit MMA-proffs i snart tio år. Inledningsvis hade han ofta svårt att hitta matcher som flugviktare, vilket gjorde att han ofta tvingades gå upp till bantamvikt för att kunna fightas.

“The Prince” gick senast match på storgalan Bellator 200, där han ströp ut fransmannen Iurie Bejenari med en rear-naked choke i den första ronden.

Jose Torres går första matchen efter rivna UFC-kontraktet

Torres (8-1) debuterade som proffs för knappt tre år sedan, efter sin dekorerade amatörkarriär som ledde fram till två VM-guld. Proffskarriären inleddes i Titan FC där “Shorty” gick segrande ur sina sju första matcher och vann bälten i både flugvikt och bantamvikt längs vägen. Sedan hörde UFC av sig där 26-åringen först vann debuten via en bisarr knockout – innan han senast själv blev knockad och åkte på sitt första nederlag.

Torres var en av de första flugviktarna som släpptes i samband med ryktena om att UFC håller på att göra sig av med divisionen helt och hållet. Nu går han alltså sin första match sedan vändan i världens största MMA-organisation, och möts av en hungrig Albazi som får chansen att utmana en etablerad toppfighter.

Kategorier
Amir AlbaziSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara