Foton via Viaplay

Badou Jack överkörd i blodiga titelfighten – förd till sjukhus

⚠️ Varning för starka bilder ✅ Skallning öppnade enormt jack i pannan ✅ Svensken förd till sjukhus efter nederlaget

Det var inte bara UFC som höll ett stort event i natt. I Las Vegas fightades även några av världens främsta boxare – inklusive svenske Badou Jack.

Jack, tidigare WBC – och WBA-världsmästare i supermellanvikt, gjorde upp mot den obesegrade amerikanen Marcus Browne i en titelfight där WBA:s interimbälte i lätt tungvikt stod på spel. Dessvärre blev det inget svenskt segervrål – Jack blev istället tydligt besegrad efter tolv hårda ronder.

Skallning fick blodet att forsa

I vanlig ordning inledde Jack något avvaktande för att läsa av sin motståndare. Men han lyckades aldrig riktigt hänga med i det tempo som Browne satte från start. Plötsligt blev allt mycket värre i den sjunde ronden, då en oavsiktlig skallning öppnade upp ett djupt jack på svensken. Blodet forsade och Jacks vy blev rejält begränsad – men matchen tilläts ändå fortsätta.

Ett poängavdrag för Browne var inte mycket till hjälp för Jack, som mer eller mindre låg steget efter fram tills det att matchen var över. I slutändan hade alla tre poängdomare Browne som segrare. Siffrorna var 117-110, 116-111 och 119-108 i amerikanens favör.

Efter matchen fördes Jack till sjukhus, rapporterar Sportbladet.

Badou Jack efter matchen. Foto via Viaplay

Jack: “Vill ha en rematch”

Jack var förstås besviken, men hoppas nu på att kunna jobba sig tillbaka och få en returmatch mot Browne i framtiden.

– Jag var kraftlös. Jag vet inte vad det var. Men inga ursäkter, Browne boxades bra, sa Badou Jack till Showtime och fortsatte:

– Jag vill ha en rematch. Jag måste vila nu och få mitt huvud fixat och sedan förhoppningsvis få en chans i framtiden.

Pacquiao vann tillbaka bältet – utmanade Mayweather

Jack vs. Browne var boxningsgalans delade huvudfight. I eventets huvudattraktion vann den flerfaldige mästaren Manny Pacquiao tillbaka WBA:s världstitel i weltervikt genom att besegra Adrien Broner på poäng.

Efteråt riktade “Pacman” en utmaning till sin gamle rival Floyd Mayweather, som har ryktats vara på väg mot en ny comeback till boxningstoppen.

Kategorier
Badou JackSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara