Bilal Musa inför Trophy MMA VIII: ”Vi kommer göra allt för att bjuda på show”

Nästan ett år efter sin förra match och mer än tre år efter att han sist gick match på hemmaplan är nu en av Sveriges bästa flugviktare redo för att bjuda på underhållning i högt tempo.

Länge har Malmös Bilal Musa (2-2) varit en förbisedd kraft att räkna med i de lättare viktklasserna. Med en lång och meriterad brottningsbakgrund som inleddes i Rosengård och en stor respekt hos ungdomarna som lär bli framtidens kampssportstjärnor har hans närvaro i Malmö alltid varit märkbar. Det är särskilt anmärkningsvärt då affischer inför Musas kommande match på Trophy MMA VIII den 26:e mars pryder Rosengård Sporthall och närliggande områden.

Trots relativt få gångna proffsmatcher är det bland annat Musas brottningsbakgrund och erfarenheter som gjort honom till ett respekterat namn inom kampsport. Han gick senast sin fjärde MMA-match i maj förra året, sedan dess har han inlett hård träning på Redline Training Center, en klubb som snabbt blivit en av de mest meriterade i Södra Sverige.

”Jag har inte gått match sen maj förra året, bytt klubb, gjort mycket ändringar kring min träning och vardag. Jag har inte slutat träna har hållit igång hela tiden och känner fortfarande att jag utvecklas.”

Med sin starka brottningsbakgrund sätter Musa oftast hård press i ett högt tempo som få kan matcha. Detta i kombination med brottarkryss och kast där motståndaren tas på en åktur genom buren har gjort skåningens fightingstil till en publikvänlig sådan. En fortsatt utveckling både stående och på marken lär enbart leda till ännu mer underhållande matcher.

Craig_Derbyshire_vs_Bilal_Musa_ Superior_Challenge_X_Helsingborg_20140502_MMAnytt_foto_Micha013

Musas förra match var på IRFA 8 i Stockholm där han ställdes mot göteborgaren Binh Son Le (4-1) i en match som många ansåg vara ett inofficiellt möte mellan Sveriges bästa flugviktare. Malmöiten upplevde dock svårigheter mot Le och förlorade i slutändan matchen på domslut efter tre hårda ronder.

”Jag utmanade honom och han tackade nej för de vet att det skulle bli andra bullar denna gången och att jag skulle demolera honom.”

Han står fast vid att han hade vunnit matchen om omständigheterna utanför buren var mer ideala, men han hade tyvärr svårt att fokusera helhjärtat på matchen.

”Mitt förra år var en ren katastrof. Jag var inte mentalt stabil på olika plan, hade inget jobb, ingen stabil ekonomi, tränade inte rätt, allt var ren dimma. Matchen mot Binh gick inte som jag ville. Jag vet att jag är bättre på alla plan men just den dagen var jag inte där mentalt.”

Med tanke på prestigen kring toppmötet i flugvikt samt faktumet att Musa inte kände att han var i toppform varken fysiskt eller mentalt begärde Malmöiten en returmatch mot Le. En returmatch som aldrig skedde. Trophy MMA har bekräftat för MMAnytt att Les team tackade nej till ett återseende, då de anser att det inte var givande. Detta ledde till att Musa var beredd på att göra stora ekonomiska uppoffringar för att få matchen, men det blev aldrig av.

”Jag utmanade honom och han tackade nej för de vet att det skulle bli andra bullar denna gången och att jag skulle demolera honom. Ni ska veta att jag ville möta honom på Trophy och de menar på att de inte tjänar på att möta mig vilket är patetisk.

“Jag gav honom chansen när han ville möta mig. När han tackade nej sa jag till Trophy att göra en bältesmatch mellan oss och de sa ’varför inte, vi ska fråga dem’ och igen backade dem. Sedan sa jag att han får min lön om han tar fighten, mer behöver jag inte säga. Jag känner inget, bryr mig inte, har lagt det bakom mig. Jag möter honom när han vill.”

Det har gått cirka tre och ett halvt år sedan Musa sist gick match i sin hemstad. Det var hans andra framträdande och han ställdes mot Edris Rafigh (0-1) på Superior Challenge 8 på Malmö Arena. Det var en fartfylld och händelserik match, något som visade vad Musa har att erbjuda. Efter tre jämna ronder tilldelades Musa seger via delat domslut och hans första MMA-seger var ett faktum.

“Jag kommer in hundra procent förbered och fokuserad, allt annat är upp till gud.”

Nu återvänder Musa till sina hemtrakter efter matcher i Helsingborg och Stockholm, inför vad som lär vara ännu en fullsatt publik på Trophy MMA, redo att representera sitt nya team. Med Redline Training Center bakom sig är han övertygad om att hans främsta styrkor kommer att vara verksamma samt att hans tidigare svagheter suddats ut något.

”Det känns faktiskt att få representera Redline Training Center och visa upp sig för mitt Malmö. Min brottning har alltid varit min starka vapen, men jag har ett starkt team bakom mig nu och tränat mycket på mina svagheter.”

Musa kommer att ställas mot den gästande fransmannen Iurie Bejenari (2-1) som inom proffs- och amatör-MMA knockat motståndaren i tre utav fem vinster. Som vanligt fokuserar Musa hellre på sig själv än motståndaren, och har inte bekantat sig särskilt mycket med Bejenari, som hunnit få sin första förlust sedan matchen mot hemmafavoriten Musa annonserades.

”Jag vet inte så mycket förutom att han var duktig som amatör, att han är världsmästare och var tidigare obesegrad som proffs.”

Som tidigare konstaterat är Musas brottning både underhållande och effektiv, dock är han inte beredd att tippa utgången av matchen då han anser att det inte ligger i hans händer.

”Nyckeln till seger vet bara gud. Jag kommer in hundra procent förbered och fokuserad, allt annat är upp till gud.”

Det finns flera aspekter kring Musa som är självklara. Hans hjärta går inte att ifrågasätta, han har alltid kämpat in i det sista och pressat kroppen så hårt det går. Hans arbetsetik är dessutom svår att kritisera. Han är alltid kvar efter träningen för att vässa på sina tekniker, konditionen och andra egenskaper. Både tränare och träningskamrater talar enbart gott om honom och anser att han sprider en positiv känsla till de han tränar med.

MMAnytt Superior Challenge 8 Foto - Mattias Persson (7) Bilal Musa Edris Rafigh

Något som absolut inte går att ifrågasätta är dock Musas kärlek till Malmö och de som stöttat honom. Musa brinner för sin hemstad och alla som varit med honom på sin långa resa, tillsammans med sina träningskamrater är han beredd att se till att fansen på plats på Glasklart Event & Restaurang får underhållning och valuta för pengarna.

”Fansen kommer få se många grymma fighters och vi kommer göra allt för bjuda på show. Jag vill också tacka mina fantastiska tränare ”Akira” Corassani och Mikael Cederhof.”

Musa tar sig an Bejenari på Trophy MMA VIII som hålls i Malmö den 26:e mars på Glasklart i Västra Hamnen, biljetter till evenemanget kan köpas här.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtNyheterSenaste NyttSvenska FightersTrophy MMAZ-Klistrad artikel

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...