Dana White avslöjar problemet bakom Khamzat Chimaevs nästa UFC-match

✔ "Han vill slåss och det finns folk som vill möta honom, men..."

Svensk-tjetjenska Khamzat Chimaev är ett av UFCs hetaste namn men det kan komma att dröja innan han får gå sin nästa match, det avslöjar nu Dana White.

För trots att den hungriga “Borz” Chimaev påbörjade sin UFC-karriär på bästa möjliga sätt så sätter den rådande pandemin käppar i hjulet.

I en livssändning på Instagram så förklarade UFC-chefen White hur de försöker få till en match, men att det kan komma att dröja.

 – Vi jobbar med det, sade White. Alla vet att jag vill att han ska slåss. Jag vill ha honom här. Jag vill att han ska komma till USA och slåss. Men vi får se vad som händer…

– Han vill slåss och det finns folk som vill möta honom, men vi måste först jobba med att få in honom i landet. Det är inte lätt att få människor in i USA just nu.


Relaterat


Vem kommer Dana White att boka Khamzat mot?

Chimaev lyckades på tio dagar etablera sig som en av organisationens mest lovande talanger. Den 15 juli äntrade han oktogonen med sex raka vinster i bagaget då han tog sig an John Phillips. Den svenska talangen dominerade Phillips och avslutade honom i andra ronden via submission.

Det skulle endast dröja tio dagar innan han var tillbaka i buren och tog hem sin andra UFC-vinst. Denna gång vann han via TKO mot Rhys McKee och skrev modern UFC-historia som den fighter med kortast tid mellan två vinster.

Sedan dess har Chimaevs namn kommit att cirkulera frekvent. Han har bland annat utmanat UFC-eliten och haft ett uppmärksammat ordkrig med Conor McGregor, som han också har ett udda förflutet med.

Fram till att Chimaev och UFC kan lösa svensk-tjetjenens visum så får dock hans nästa UFC-match vänta.

 

Vem vill du se White boka Chimaev mot härnäst?

 

Kategorier
Dana WhiteKhamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...