Erik Carlsson förlorar på domslut under Brave 13

✅ Det blev ännu ett tufft krig för "The Last Viking" under Braves gala i Nordirland

Den svenske lättviktaren Erik “The Last Viking” Carlsson (6-4) gick sin tionde professionella MMA-match i helgen på Brave 13 i Belfast, Nordirland. Han var först tänkt att möta Abdul Al-Selwady (9-1), men ställdes istället mot brassen Erick da Silva (22-5) då en skada skapade förhinder för den förstnämnde.

Det blev en jämn och hård match där Carlsson inledde bra, men blev nertagen av brassen i den andra ronden, och trots att svensken återigen inledde starkt i en tredje blev han nertagen mot slutet av ronden efter att da Silva börjat öppna upp stående. Efter full tid var det da Silva som lämnade arenan som segrare via enhälligt domslut.

Stigande talang som satsar allt på MMA

RELATERAT: Svenske Erik Carlsson satsar 100% på MMA “Rädd av att behöva gå tillbaks och jobba ett vanligt jobb”

”The Last Viking” har tävlat sedan 2012 och vann fem utav sina sex första matcher på avslut. Carlsson gjorde sin Bravedebut år 2016 och mötte Cage Warriors-talangen Jarrah Al-Silawi i en match som svensken slutligen förlorade på submission i den andra ronden, han följde upp med en knockoutseger över Gadzhimusa Gaziev, men föll in i förlustkolumnen ingen efter att ha förlorat en mycket jämn match på pong mot Ahmed Amir.

Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara